Investițiile românești din străinătate – abandonate ?

Președintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a solicitat, printr-o interpelare depusă în Parlament, premierului Victor Ponta să explice ce s-a întâmplat cu investițiile românești din străinătate.
 

În document se arată că, în urmă cu mai multe decenii, statul român a investit foarte mulți bani în diverse țări, exemplificând cu Libia, unde avea 35 de puțuri petroliere, Republica Sud Africană unde a investit într-o mină de diamante, în Namibia și Gabon, sau în Chile unde a investit într-o mină de cupru, dar și în SUA unde a investit într-o mină de cărbune. Potrivit deputatului sucevean, care a citat experți în domeniu, contractul pentru mina româno-americană „Virginia-Pochahontas 6” a fost semnat în anul 1975 și s-a derulat până în 1992, iar investițiile românești s-au ridicat la câteva sute de milioane de dolari. În aceste condiții, Băișanu îl întreabă pe Ponta dacă este normal ca România să-și abandoneze investițiile din străinătate și să nu acționeze pentru a recupera fondurile investite. El consideră ca ar fi normal ca măcar după 24 de ani românii să știe în ce au investit în perioada comunistă, dar și motivele pentru care guvernele post comuniste au abandonat aceste investiții ale României în străinătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: