Doi scandalagii din Baia, recidiviști, prinși și imobilizați de polițiști numai cu focuri de armă

Costică B. și Costică P., ambii de 32 de ani, din Baia, au ajuns ieri în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru „amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice”.
 

În dimineața de 8 iunie, cei doi s-au încins la scandal și la distrugeri, într-un bar din Baia, motiv pentru care au fost chemați polițiștii. Scandalagii, violenți și deloc dispuși la colaborare, nu s-au potolit nicicum, continuând să spargă sticle și să rupă scaune în local. Pentru că situația degenera, a fost chemată în sprijin o grupă de la Acțiuni Speciale a IPJ Suceava. Între timp, Costicii au ieșit din bar, dar au fost reperați în zona unui magazin din localitate, încercând să scape de caguliști. Pentru că nu voiau să se lase prinși și pentru că exista posibilitatea să aibă cuțite la ei, un polițist din grupa de sprijin a scos pistolul și a tras trei focuri de avertisment în plan vertical. Doar astfel, cei doi au putut fi reținuți și încătușați, apoi conduși la sediul poliției din Baia, reținuți 24 de ore și introduși în arestul IPJ. Pentru că sunt recidiviști și bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au solicitat pentru Costică B. și Costică P. ca, pe durata cercetărilor, să fie instituită o măsură preventivă. „Polițiștii au atras în nenumărate rânduri atenția că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică și vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetățenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură și civilizată”, a transmis, prin purtător de cuvânt, IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: