Totul este pregătit pentru votul de mâine

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunțat, ieri, că au fost efectuate toate procedurile stabilite potrivit legislației pentru organizarea în bune condiții a scrutinului electoral de duminică pentru alegerea candidaților României în Parlamentul European. Sinescu a spus, într-o conferință de presă, că în anul 2014 se înființează un număr de 15 noi secții de votare în localitățile: Suceava (5), Fălticeni (3) și câte o secție în Salcea, Vicovu de Sus, Botoșana, Grănicești, Marginea, Râșca și Zamostea, numărul total al secțiilor de votare ce vor funcționa la aceste alegeri fiind de 553.
 

El a arătat că în eșantionul pentru stabilirea statistică a prezenței la vot sunt cuprinse un număr de 109 secții de votare care vor raporta prezența la vot la orele: 10, 13, 16, 19 și 21, informațiile urmând a fi date publicității la orele: 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 și 22,30. Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din eșantion au simulat, vineri, procedurilor tehnice de monitorizare a prezenței la vot și de testare a modului de funcționare a sistemului de colectare date. În județul Suceava sunt 579.577 de alegători, din care 301 nu au drept de vot. Buletinele de vot primite de județul Suceava pentru aceste alegeri sunt în număr de 637.535, iar timbrele autocolante primite – de 559.282, fiind totodată ajunse în județ și 2.765 de ștampile cu mențiunea VOTAT. Paza la secții va fi asigurată de polițiști la 269 de secții de votare, de angajați ai ISU Suceava în 112 secții, de jandarmi la 101 secții, de polițiști de frontieră la 41 de secții și de cei de la Școala de Jandarmi din Fălticeni la 30 de secții de votare. În ziua de duminică măsurile de ordine publică vor fi asigurate cu 270 de polițiști, împreună cu 34 de polițiști locali, 54 jandarmi și 40 de jandarmi în patrulare. Pentru votul cu urna specială în cazul persoanelor care nu sunt transportabile, președintele și membrii biroului electoral al secției de votare au obligația de a asigura primirea, la sediul biroului electoral al secției de votare, a cererilor de deplasare a urnei speciale în preziua alegerilor, în intervalul orar 18.00 – 20.00. Prefectul a menționat că astăzi și duminică va fi program extins de lucru la serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor, astăzi între orele 8,00 – 16,00, iar duminică între 8,00 – 21,00. Organizarea alegerilor europarlamentare în județul Suceava costă 1,9 milioane de lei, din care 1,57 milioane de lei reprezentă indemnizațiile plătite membrilor secțiilor de votare, grupului tehnic și BEJ. După votare, președinții secțiilor de votare vor veni la BEJ Suceava, unde se validează procesele-verbale, iar reprezentanților judecătoriilor li se vor preda buletinele de vot întrebuințate, cele anulate și celelalte materiale utilizate la votare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: