Provocări europene pentru profesorii și elevii din județul Suceava

Luni, 26 mai a.c., comunicatorii campaniei naționale „Europa, casa noastră”, derulată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, vor avea întâlniri cu elevii din clasele IX-XII de la Colegiul Național „Nicu Gane” din orașul Fălticeni (ora 8), precum și cu elevii Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” Rădășeni (ora 9).
 

În cadrul primei întâlniri, liceenii vor afla informații utile despre concursul „Lider european” care îi încurajează să-și îndrepte atenția asupra comunității în care trăiesc, să identifice probleme ale comunității și să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Premiile constau în bani și în 25 de excursii în Bruxelles. În timpul celei de-a doua întâlniri, elevii claselor V-VIII vor fi antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii vor afla toate detaliile despre înscrierea în campanie: organizând acțiuni pe subiecte europene sau cluburi „Europa, casa noastră” în școli, profesorii pot câștiga 50 de excursii în Bruxelles. Angela Ioanovici, coordonator al centrului Europe Direct Bucovina, va vorbi despre rolul acestui centru de informare în cadrul județului Suceava. Acțiunea din județul nostru este parte a campaniei de informare și comunicare “Europa, casa noastră”, aflată la a IV-a ediție, campanie lansată de Reprezentanța Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Programul se adresează elevilor și profesorilor din învățământul primar, gimnazial și liceal și are drept scop derularea unor activități cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajați să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum și despre ultimele evoluții din domeniul afacerilor europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: