Vehiculele electrice și iluminatul public cu leduri, proiecte certe, cu fonduri elvețiene

> În ceea ce privește asigurarea confortului termic în Bazar, partea de finanțare neeligibilă care revine bugetului local este prea mare, însă nici acest proiect nu este abandonat
 

Este aproape o certitudine că două dintre proiectele municipiului Suceava vor obține finanțare elvețiană, susține primarul Ion Lungu. În cauză sunt proiectele „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde” și „Reabilitarea și modernizarea iluminatului public”, Lungu precizând că acestea sunt aprobate, iar în perioada următoare vor fi semnate acordurile de finanțare. „Chiar dacă încă nu am semnat acordurile de finanțare cu partea elvețiană, sunt două proiecte certe, pe care le vom derula. La aceste două obiective, noi deja lucrăm la proiectele tehnice. Ne pregătim din timp, astfel încât să ne aflăm într-o fază mai avansată atunci când vom semna respectivele acorduri”, relevă ocupantul fotoliului din Areni. Proiectul privind managementul modern și eficient al iluminatului public din municipiul Suceava este în valoare de 23 de milioane de lei, cu o participare locală de 3,3 milioane de lei și are ca scop, în principal, montarea a 3.816 corpuri de iluminat cu LED și implementarea unui sistem de telegestiune și management la distanță a acestora. Investiția din cadrul proiectului „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” este dimensionată la 11,2 milioane de lei, coparticiparea Primăriei municipiului Suceava fiind de circa 2,65 milioane de lei. Proiectul prevede achiziționarea a 11 autovehicule electrice, 2 furgonete electrice, o automăturătoare electrică, o autocisternă electrică și a 10 biciclete electrice, precum și înființarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor. În ceea ce privește modernizarea Bazarului, Lungu spune că partea de finanțare neeligibilă care ar trebui asigurată de bugetul local este prea mare, însă nici acest proiect nu este abandonat. „Încă rămâne în discuții și dezbateri proiectul legat de modernizarea Bazarului, unde sunt niște costuri neeligibile destul de mari din partea Primăriei, pe care deocamdată nu le putem accepta. Noi am solicitat ca acestea să fie suportate de partea elvețiană, însă așteptăm să vedem care va fi răspunsul final”, a conchis Ion Lungu, șeful executivului sucevean. Proiectul intitulat „Piața regională sustenabilă – Bazar Suceava”, are valoarea de 16,3 milioane de euro, municipiului Suceava revenindu-i o cofinanțare de 2,37 milioane de lei. Obiectivul proiectului se referă la reabilitarea și asigurarea confortului termic și vizual în Complexul comercial „Bazar”. Cele 3 proiecte sunt promovate în cadrul Programului de cooperare elvețiano-român de reducere a disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, Obiectivul nr. 1 al Ariei de concentrare 4 – „Îmbunătățirea mediului înconjurător”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: