La CRRN Mitoc

Apa și „papa” au fost în regulă

> Nu s-a stabilit încă sursa enterovirusului care a băgat în spital 17 persoane > După evenimentele din 8 mai, o bucătăreasă a fost amendată pentru nerespectarea regulilor de igienă și o asistentă medicală și-a dat demisia
 

Toate incintele Centrului de Recuperare și Reabilitare de la Mitocu Dragomirnei au fost dezinfectate, dezinsectizate și deratizate, ca urmare a recomandărilor făcute de Direcția de Sănătate Publică, după ce 17 dintre cei 39 de beneficiari au ajuns la spital, pe 8 mai, cu greață, frisoane și diaree. De asemenea, cele două bucătărese, testate epidemiologic, au fost înlocuite cu altele de la un centru vecin și tot personalul considerat responsabil este cercetat disciplinar. În prezent, niciunul dintre bolnavi nu se mai află internat, DSP desfășurând încă ancheta epidemiologică. Pe 14 mai, a apărut zvonul că cele 17 persoane din CRRN Mitocu Dragomirnei s-ar fi îmbolnăvit din cauza unui focar de „salmonella”, conducerea DGASPC Suceava comunicând însă, ca urmare a unei adrese din partea DSP Suceava, că „rezultatele probelor de alimente și apă au fost corespunzătoare”, dar și că pe 14 mai „se mai aflau în lucru probe biologice recoltate de la beneficiarii și personalul centrului și se află în derulare ancheta epidemiologică ale cărei rezultate nu ne-au parvenit până în prezent”. Cine este vinovatul declarat al situației din 8 mai va stabili conducerea DGASPC, funcție de rezultatul anchetei epidemiologice, însă până atunci se pot specula, cu bun-simț, o serie de idei. Dacă 12 beneficiari din centru nu au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară, este evident că ceilalți 17 ajunși la spital și diagnosticați cu „enterovirus” nu s-au îmbolnăvit de la vreun duh sfânt, ci au mâncat sau au băut, la comun, ceva ce i-a îmbolnăvit. Poate fi vorba în chestiune și de mâini murdare ale celor care au făcut mâncarea sau ale celor (toți 17) care au dus lingura la gură. Chiar dacă DSP nu a emis încă un raport final, este la fel de evident că, imediat după producerea evenimentului, o bucătăreasă a centrului a fost amendată de această instituție cu 600 de lei pentru nerespectarea regulilor de igienă la locul de muncă, iar asistenta medicală a centrului și-a dat demisia. Conform aceluiași comunicat emis ieri presei de DGASPC Suceava, asistenta „a specificat în solicitare că, datorită situației financiare, urmează să aplice pentru un loc de muncă în străinătate”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: