„Hora Bucovinei” – atracție pentru mii de turiști și zeci de politicieni din județul Suceava

Ministrul muncii, Rovana Plumb, dar și secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, îmbrăcat în costum popular local, s-au alăturat, duminică, celor câteva mii de persoane care au participat la „Hora Bucovinei”, manifestare ce marchează urcatul oilor la munte. În cadrul acestui eveniment, care a fost organizat în fosta tabără Bucșoaia din orașul Frasin, au fost prezentate obiceiuri și tradiții specifice stânei, o expoziție a produselor meșterilor populari, momente folclorice, produse culinare specifice zonei, expoziții de animale. Acțiunea a debutat cu o „paradă a gospodarilor” din vetre folclorice din județ. Au fost amenajate și prezentate stâne din Frasin, Fundu Moldovei, Sadova, Gura Humorului, Vama sau Stulpicani, unde participanții puteau degusta produse preparate la stână.
 

Hora Bucovinei

Hora Bucovinei

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a mulțumiți participanților că sunt mândri de valorile și tradițiile acestei zone. „Cu toții suntem mândri că suntem români. Vreau să vă spun că a venit momentul să putem să spunem cu tărie, curajos și răspicat, că trebuie să fim mândri pentru valorile noastre. Avem cu ce să ne mândrim. Peisaje de vis, arta noastră populară, cultura noastră, dar, înainte de toate, oamenii gospodari ai acestei țări” a spus Plumb. La rândul său, președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a propus ca în această zi să fie sărbătorită Bucovina și că își dorește să fie o zi liberă de politică. „E hora dumneavoastră, a gospodarilor, și, astăzi, vreau să decretăm împreună o zi liberă de politică. Avem nevoie de o zi frumoasă a Bucovinei în care să simțim, să trăim mândria de a fi bucovinean, să gustăm din Bucovina, pentru că sunt produse, sunt bucate, este muzică bună și (sunt) gospodari minunați lângă noi” a spus Nechifor. Între participanți s-au aflat candidați ai PSD, PDL sau PNL pentru alegerile europarlamentare, dar și parlamentari din toate partidele politice. Secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a venit îmbrăcat în costum popular local. El a declarat că este bucuros că această manifestare pe care a inițiat-o în urmă cu șase ani continuă și că și actuala conducere a CJ Suceava s-a decis să pună accent pe valorile bucovinene. „Hora Bucovinei” are loc în localitatea Bucșoaia din orașul Frasin, fiind o manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte. Prima ediție a evenimentului „Hora Bucovinei” s-a desfășurat în anul 2008, la inițiativa lui Gheorghe Flutur, iar în 2009, la aceasta a participat și președintele Traian Băsescu, care a tuns mai multe oi, pe dealurile din apropiere fiind scris, cu oi, „Bucovina”. Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanțat în 2011 cu fonduri europene prin POR. CJ Suceava arată că obiectivul proiectului este creșterea gradului de atractivitate a județului Suceava, promovarea produsului specific „Hora Bucovinei” prin organizarea unui eveniment cu impact turistic necesar elaborării brandului național de „Hora Bucovinei”, în vederea dezvoltării turistice și a stimulării economice a județului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: