Ministrul sănătății, în vizită la Spitalul Județean Suceava

„Aici a fost o strategie și cred că acum vedeți rezultatele”

Ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, vineri, la Suceava, că se află în atenția ministerului un proiect de lege prin care să crească veniturile medicilor și să stabilească statutul profesional al acestora.
 

Nicolae Bănicioiu

Astfel, medicii care doresc să profeseze în țară ar putea primi un spor de fidelitate, iar fonduri în plus pentru ei s-ar putea obține și din coplata încasată în spitale. Sunt măsuri menite să stopeze exodul medicilor români în străinătate, problemă ridicată, tot săptămâna trecută, și de președintele Colegiului Medicilor din România, prof. Vasile Astărăstoae. Referitor la legalizarea plății informale, aspect relevat, de asemenea, de președintele CMR, ministrul Bănicioiu a precizat că este de acord ca medicii care „își dovedesc eficiența” și „răspund tuturor provocărilor” să primească un spor de fidelitate, pentru a fi stimulați, dar chestiunea plății informale trebuie studiată. Ministrul sănătății s-a referit și la campania de blamare despre care dr. Astărăstoae a vorbit la Suceava în cadrul Zilelor medicale, precizând că „avem și foarte mulți medici buni, pentru că altfel nu cred că-i mai ținea Uniunea Europeană”. Ministrul Nicolae Bănicioiu a vizitat, vineri după-amiază, Spitalul Județean Suceava și a participat la inaugurarea Secției de Neurologie, care a fost extinsă și reabilitată, remarcând pozitiv nivelul înalt atins de această unitate. El a precizat că la spitalul sucevean se observă că „aici a fost o strategie și cred că acum vedeți rezultatele”. Totodată, ministrul a promis Spitalului Județean sprijin pentru achiziționarea unui nou computer tomograf, ultraperformant, precum și includerea lui în programul național de tratare a accidentelor vasculare cerebrale. Ministrul sănătății a vizitat Unitatea de Primire a Urgențelor, Blocul Operator, Secția de Neurologie și Unitatea de Urgențe Neurovasculare, nou înființată în această secție. Cu acest prilej, conducerea spitalului a cerut ministrului sprijinul pentru autorizarea Unității de Urgențe Neurovasculare și includerea ei în programul național de tromboliză, pentru ca tratarea cazurilor de accidente vasculare cerebrale (AVC), în număr din ce în ce mai mare, să fie efectuată în mod performant. Ministrul a mai spus că Spitalul Județean de Urgență Suceava, care a fost inclus în categoria spitalelor de interes strategic, va intra, din această lună, și în programul național de anestezie-terapie intensivă al Ministerului Sănătății. Aceasta va însemna o suplimentare a cantității de medicamente și dotarea cu dispozitive pentru pacienții aflați în stare critică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: