Victor Ponta nu renunță la ideea refacerii USL după 25 mai

Președintele la nivel național al PSD, Victor Ponta, care este și premier al României, a declarat, vineri, la Suceava, după un miting electoral la care a participat în localitatea Dumbrăveni că la Congresul PSD, unde va fi stabilit candidatul la Președinție al formațiunii, nu va fi desemnat și candidatul de premier.
 

Victor Ponta a argumentat prin aceea că acesta va trebui stabilit de alianța de guvernare majoritară care va propune propriul premier. Răspunzând la o întrebare adresată într-o conferință de presă dacă odată cu desemnarea candidatului la Președinția României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit și candidatul pentru funcția de premier, Ponta a răspuns tranșant că „nu” se va întâmpla și acest lucru. „Nu vom stabili premierul pentru un simplu motiv. Pentru că așa am spus noi – Crin Antonescu și cu mine – că președintele țării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne și spunea că nu mă interesează cine a câștigat alegerile și eu îl pun tot pe Boc premier”, a explicat Victor Ponta. El a mai arătat că premierul va fi stabilit de alianța de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianță din mai multe partide și o majoritate parlamentară care va susține un guvern. „Nu e suficient ca să te susțină președintele ca să fii prim-ministru. S-a văzut în cazul lui Boc și al lui MRU că a fost un eșec”, a mai declarat liderul social-democrat. El și-a exprimat încrederea că, după alegerile europarlamentare, se va reface majoritatea USL. „Aș vrea ca, după 26 mai, să guvernăm așa cum ne-au votat oamenii: USL, că așa am candidat, ca USL. Și programul economic în baza căruia am obținut aceste rezultate foarte bune, eu vă spun de pe acum, nu-i programul PSD. E programul USL”, a reamintit liderul național al social-democraților. Întrebat despre cum comentează participarea pe scenă a primarului liberal al comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, la mitingul organizat de Alianța PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a spus că acesta este primar USL și că peste tot în țară s-a întâlnit cu aleși locali liberali, dar care au fost aleși pe listele USL. „Peste tot unde am fost ne-am întâlnit cu aleșii locali liberali, cu președinți de consilii județene, cu primari. Majoritățile în cele mai multe zone sunt USL”, a explicat Victor Ponta.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI