Finanțarea de la Aeroportul Suceava poate intra într-un regim nou

Premierul Victor Ponta a solicitat în regim de urgență, până marți dimineață, o situație pentru investițiile de la toate aeroporturile din România și asta după ce a inspectat lucrările la Aeroportul din Suceava.
 

Victor Ponta a discutat cu conducerea Aeroportului și s-a interesat de modul în care decurge investiția de peste 100 milioane de lei. I s-a transmis că graficul lucrărilor este chiar depășit și că acestea ar urma să fie finalizate în luna octombrie. Premierului i s-a atras însă atenția că există o problemă legată de finanțare, întrucât procedura actuală pe POS-Transporturi este ca banii să fie rambursați de Autoritatea de Management. Victor Ponta a promis că va fi găsită o soluție, astfel încât Consiliul Județean Suceava să aibă fondurile necesare pentru finanțare, care apoi să fie decontate. „Dacă lăsăm Consiliul Județean să facă plățile și apoi să rambursăm noi banii de la Autoritatea de Management, nu o va face niciodată pentru că nu îi are Consiliul Județean acești bani. Atunci va trebui să facem sistemul pe care domnul Dragnea îl aplică deja la POR, să înlocuim rambursarea cu decontarea”, a explicat Victor Ponta. Reamintim că plenul CJ Suceava a decis în luna aprilie să aprobe garantarea unui credit de 6 milioane de lei care urmează să fie accesat de Aeroportul Suceava pentru asigurarea cofinanțării la acest proiect finanțat prin POS-Transporturi. Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene, și urmează să fie redeschis în toamna acestui an. Lucrările de modernizare la aeroportul sucevean sunt realizate prin trei proiecte, unul finanțat de Romatsa, care instalează aparatura de control și trafic aerian, unul de modernizare a pistei și a sistemului de balizaj, finanțat de Uniunea Europeană, și un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Județean. Prin proiectul cu finanțare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construiește un nou turn de control și se pregătește terenul în vederea amplasării sistemului de navigație tip ILS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: