Admiterea la liceu 2014, în județul Suceava

Au fost stabilite 12 centre zonale de înscriere și școlile arondate

Inspectoratul Școlar al Județului Suceava a stabilit 12 centre zonale de înscriere pentru admiterea la liceu din acest an, precum și școlile care le sunt arondate.
 

În municipiul Suceava înscrierile la licee se vor face la CN „Ștefan cel Mare”, care are 18 școli gimnaziale și licee arondate, din municipiu și zona apropiată, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul tehnic „Al. I. Cuza”. La fiecare din aceste centre se vor înscrie elevi de clasa a VIII-a din municipiul Suceava și din zona limitrofă a acestuia, cele mai multe școli arondate, 21, fiind la Colegiul Economic. În județ vor funcționa centre zonale de înscriere la colegiile „Vasile Lovinescu”, „Mihai Băcescu” din Fălticeni, „Alexandru cel Bun” Gura Humorului – 29 școli arondate, Colegiul Silvic Câmpulung, Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți – 25 școli arondate, Colegiul Tehnic și Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuți. Ele au arondate școli din municipiile respective și din zona rurală. Aproape 7800 de elevi suceveni de clasa a VIII-a, potențiali candidați la admiterea din 2014 În această perioadă și până la 30 mai, în școlile gimnaziale au loc ședințe de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, conform calendarului de admitere. În perioada 22-23 mai vor fi eliberate anexele fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de aptitudini și la probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, organizate în liceele vocaționale, respectiv în cele care au clase cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională. În perioada 26-27 mai va avea loc înscrierea elevilor care susțin probele menționate mai sus, care se vor desfășura în perioada 28-30 mai. Admiterea propriu-zisă va începe pe 4 iulie, pentru care elevii de clasa a VIII-a vor completa fișele de înscriere până la data de 8 iulie. Și anul acesta absolvenții de gimnaziu vor fi repartizați de computer, prima repartizare computerizată fiind pe 15 iulie. Deosebirea față de anul trecut este că media de admitere va fi altfel calculată, ponderea mediei de absolvire a gimnaziului fiind mai mică decât în anii anteriori. Astfel, va fi calculată ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere. Înainte însă de admiterea la liceu, absolvenții de gimnaziu au în față examenul de evaluare națională, la care se pot înscrie în perioada 16-18 iunie, prima probă scrisă, cea la română, fiind programată pe 23 iunie. În acest an școlar, în clasa a VIII-a, sunt înscriși aproape 7800 de elevi, potențiali candidați la evaluarea națională și la admiterea în licee.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: