Termica SA Suceava va fi reorganizată conform planului propus de Unicom Holding

> Planul votat în cadrul procedurii insolvenței Termica SA asigură continuarea activității și menținerea locurilor de muncă
 

La sediul SC Termica SA Suceava a avut loc pe 6 mai a.c. ședința Adunării Creditorilor, în care ei au fost chemați să voteze cu privire la planurile de reorganizare depuse de debitoarea Termica SA și, respectiv, de către SC Unicom Holding SA, în calitate de creditor principal. „Prin decizia creditorilor de a implementa planul propus de Unicom Holding a fost eliminat riscul ca societatea de termoficare din Suceava să își închidă porțile. O soluție salvatoare pentru municipiul Suceava, având în vedere că Termica SA asigură necesarul de apă caldă menajeră și căldură pentru întreg municipiul, în baza contractului de concesiune încheiat cu Consiliul Local în anul 2000. Totodată, datorită faptului că planul de reorganizare prevede continuarea activității, se asigură menținerea locurilor de muncă ale celor 276 de angajați ai Termica SA” aflăm dintr-un material remis redacției de Unicom Holding.  Ni se precizează că Unicom Holding furnizează cărbune către Termica SA din anul 2009, „fiind un furnizor de bază pentru activitatea acestei societăți”. Încă de la deschiderea procedurii insolvenței Termica SA (în iunie 2013), Unicom Holding, unul dintre principalii ei creditori, „a fost alături de societatea debitoare, implicându-se activ în deciziile constructive de redresare a activității acesteia”. „Experiența de lungă durată a Unicom Holding în furnizarea de cărbune energetic către marii consumatori de cărbune la nivel național a permis acesteia să definească un plan de reorganizare viabil și realizabil pentru Termica SA Suceava. Atât Unicom Holding, cât și creditorii care au votat în favoarea planului de reorganizare, contează în continuare pe sprijinul administratorului judiciar al societății și, în general, al tuturor organelor de aplicare a procedurii insolvenței, pentru o implementare rapidă a acestuia, în vederea redresării Termica SA” a declarat av. Claudiu Giambașu care reprezintă Unicom Holding în dosarul privind procedura de insolvență a Termica SA înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava. Ni s-a specificat că, potrivit creditorilor, este important ca etapele procedurale ce urmează să fie parcurse în cel mai scurt timp, pentru a se permite o rapidă redresare a societății și reinserția acesteia în circuitul economic firesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: