Cei mai buni pistolari din MAI, se „bat” în finalele naționalelor de tir organizate la Poligonul Mihoveni

> Din echipajele structurilor participante fac parte 26 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri din județul Suceava
 

Ieri s-au aliniat la standurile de tragere din Poligonul Mihoveni Suceava cei mai buni țintași români ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în cadrul etapei finale a Campionatului Național de Tir. La deschiderea oficială a competiției au participat prefectul Sucevei Florin Sinescu, președintele Consiliului Județean Suceava Cătălin Nechifor, general de brigadă Ion Burlui, inspectorul-șef al ISU Suceava, Viorel Onea, adjunctul inspectorului-șef al IPJ Suceava, mr. Mihai Lungu, inspectorul-șef al Jandarmeriei Suceava, reprezentanți ai tuturor armelor din structura MAI a județului. Generalul Burlui și prefectul Sinescu au adresat fiecare cuvinte de bun venit oaspeților, cu specificarea că Suceava este onorată să organizeze pentru a doua oară în ultimii doi ani (prima dată în 2012) faza finală a competiției la care iau parte cei mai buni trăgători din minister. Faza națională a Campionatului de Tir al MAI a reunit ieri la Suceava aproximativ 180 de cadre, bărbați și femei, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și personal din cadrul Aparatului Central al MAI și al Academiei de Poliție „Al.I. Cuza” București, constituiți în echipaje reprezentative pentru fiecare structură în parte. Din structurile poliției, jandarmeriei, ISU, poliției de frontieră și Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni participă 26 de cadre, printre ei și lt. col. Ionel Postelnicu, adjunctul școlii de jandarmi de la Fălticeni, care anul trecut a încheiat finala pe locul II. Fără să se lungească pe festivități, concurenții au intrat imediat la tragerile ce s-au desfășurat în două manșe, contra timp, la două tipuri de ținte plasate la 20 și 25 de metri distanță. S-a tras din picioare și din genunchi, la țintă „piept” cu cercuri și spre o altă țintă care reprezenta un infractor cu doi ostatici. În primul caz s-au luat în calcul punctele, în al doilea fiind de preferat „rănirea”, în doar câteva secunde disponibile, a individului cel rău, nu și a nevinovaților. Concurenții au folosit armele din dotare, pistoale „Carpați” de calibru 7,65 mm, și „Glock”, calibru 9 mm. Câștigătorii vor fi cunoscuți astăzi, după ultima sesiune de trageri, premierea lor fiind organizată în jurul orei 12.30, tot la Poligonul Mihoveni, ce reprezintă de altfel sediul doi al structurii gazdă, Inspectoratul de Jandarmi Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: