La licitația pentru reabilitarea străzilor, podului rutier de peste râul Suceava și pasajului CFR Ițcani

Trei contestații

Trei dintre ofertanții la licitația pentru adjudecarea lucrărilor de modernizare cu fonduri europene a 10 artere din municipiul Suceava a podului de peste râul Suceava și pasajului de cale ferată, ambele din cartierul Ițcani, precum și a două poduri din Burdujeni, s-au adresat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
 

Podul din Ițcani

Șeful administrației locale din reședința de județ, Ion Lungu, a declarat că, odată cu întârzierile cauzate de analizarea și soluționarea contestațiilor, se intră în criză de timp, întrucât termenul de finalizare a lucrărilor este data de 15 iulie 2015, iar intervențiile sunt de amploare destul de mare. „De ceea ce ne-am temut nu am scăpat. Din păcate sunt 3 contestații depuse la proiectul privind reabilitarea celor 10 străzi, repararea capitală a podului de peste râul Suceava și pasajul de calea ferată din zona Ițcani” a spus Lungu, într-o conferință de presă. Contestații au făcut Tehnic Asist Botoșani, descalificată la licitației pe motiv de lipsă de lucrării similare, Geprocon Iași, care a pierdut în fața competitorilor. Cea mai interesantă este însă contestația venită din partea uneia dintre firmele asociației câștigătoare a licitației pentru atribuirea execuției, respectiv Victor Construct Botoșani. „Însuși câștigătorul, firma Victor Construct, a făcut o contestație, în ideea de a nu lua în considerare celelalte două contestații. (…) Deci, este clar, demararea acestor lucrări va fi întârziată. Încerc să cred că CNSC va da un răspuns cât mai rapid, astfel încât, în cele din urmă, să reușim să desemnăm un câștigător. Vom intra cu siguranță în criză de timp, iar atunci când se ajunge în această situație lucrările se fac cum se fac. Sperăm să mai obținem o prelungire, dar vom vedea la momentul potrivit” reliefează edilul-șef. Lungu s-a arătat nemulțumit că nu au fost adoptate prevederi legale care să sancționeze firmele care, știind că nu au dreptate, contestă doar de dragul de a contesta. „S-a spus că propunerile nu sunt în concordanță cu normele europene privind concurența și, ca atare, nu s-a mai întâmplat nimic” a explicat primarul Ion Lungu. Reamintim că licitația pentru proiectul de modernizare cu fonduri rezultate în urma economiilor din cadrul POR a fost câștigată de asocierea Idecon Zaragoza, Victor Construct Botoșani și Autotehnorom Suceava pentru 18,8 milioane de lei (fără TVA), adică la 72,3% din valoarea indicatorilor tehnico-economici inițiali.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: