„Săptămâna omeniei”

În 2007-2008 s-a lansat, la nivelul învățământului preșcolar, programul educațional județean „O lume a copilăriei”, prin care grădinițele din mediul urban le sprijină pe cele din mediul rural cu materiale didactice, instrumente de lucru, jucării, rechizite, mobilier, obiecte personale pentru copii.
 

În acest an, programul s-a extins prin proiectul „Săptămâna omeniei”, ce are ca scop sprijinirea prin acțiuni de voluntariat a unor persoane și grupuri aflate într-o situație vulnerabilă. Copiii din grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Normal „Lizuca” din Fălticeni, coordonați de ed. Doinița Balan, s-au înscris în acest proiect, preșcolarii și părinții lor adunând produse alimentare pe care le-au dăruit cu mult drag Căminului de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești. „Am participat la programul «O lume a copilăriei» încă de la început și chiar am remarcat că acest program a avut un impact favorabil asupra preșcolarilor, părinților și membrilor comunității locale. Prin derularea proiectului «Săptămâna omeniei», am reușit să sensibilizez copiii din grupă și părinții lor cu privire la dificultățile cu care se confruntă unele persoane sau instituții sociale și să acționăm pentru a-i sprijini prin acte caritabile generoase, menite să diminueze o parte dintre problemele pe care le au zi de zi. M-am bucurat de o colaborare foarte bună și astfel am reușit să adunăm produse alimentare, îmbrăcăminte și jucării pe care le-am împachetat, pentru a fi distribuite. Pe 29 aprilie am donat produse alimentare la Căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești, urmând ca în perioada imediat următoare să distribuim alte pachete unor copii din municipiul Fălticeni, provenind din familii care se află într-o situație precară. Am certitudinea că actele caritabile pe care le desfășurăm contribuie la educarea copiilor în spiritul înțelegerii, empatiei și generozității. Mulțumesc colectivului de părinți care s-a implicat cu mult peste așteptările mele” ne-a declarat ed. Doinița Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: