PNL exclude orice alianță sau vreo negociere cu Traian Băsescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat ferm că partidul pe care îl conduce nu intenționează să mai facă noi alianțe politice, instituționale. Antonescu a explicat că atunci când a vorbit despre o alianță anti-PSD s-a referit la un alt tip de alianță, una generată de obiective, dar nu despre una în sens politic.
 

În cadrul unui discurs rostit în fața membrilor PNL Suceava, Crin Antonescu a declarat că nu intenționează să realizeze o nouă alianță pentru că PNL este pe picioarele sale și că are suficiente resurse de a se bate cu PSD. „Am vorbit despre o alianță, dar nu în sens politic. Eu nu intenționez deloc vreo nouă alianță politică. PNL e pe picioarele sale. E mai tare ca niciodată și PNL trebuie să conducă dreapta în această țară și trebuie să conducă această țară. Am vorbit nu de o alianță în sens politic, ci de necesitatea, într-adevăr, în România, a unificării, a concentrării, a corelării tuturor eforturilor celor care nu doresc ca țara asta să încapă, toată, pe mâna PSD și să nu ajungem să facem cu toții defilări cu bărcuțe și îmbrăcați cu urechi roșii, mândri că suntem pesediști” a mai spus liderul național al PNL. Crin Antonescu a explicat că PNL e mai puternic ca niciodată din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al culoarului politic, dar și din punct de vedere al moralului. Într-o conferință de presă susținută la finele întâlnirii cu activul PNL Suceava, președintele liberalilor a precizat că nu vede PNL aliat cu nimeni într-o alianță instituțională de tipul Alianței DA sau alianța USL. „Din multe motive PNL este rezervat față de noi alianțe. Eu cred că și încrederea cetățenilor români în alianțe, după eșecul USL în care atâtea speranțe și-au pus și ne-am pus, a scăzut. Cred însă că nu trebuie neapărat să ai alianțe politice constituite, trebuie să ai obiective, trebuie să ai teme. În momentul în care există obiective, teme, proiecte care pot interesa mai multe forțe politice, ele pot avea o acțiune convergentă în acest sens” a declarat Antonescu. El a mai precizat că o asemenea preocupare nu trebuie sub nicio formă să aibă legătură cu Traian Băsescu, pentru că PNL nu are ce discuta cu Traian Băsescu, care va fi peste câteva luni fostul președinte al României. „Nu am ce să discut despre și cu Traian Băsescu” a mai declarat liderul liberal. El a menționat că nici măcar discuția despre așa-numita reunificare a dreptei, care pentru PNL are foarte puțin sens, întrucât liberalii nu sunt deloc convinși că în afară de PNL mai există o altă forță politică de dreapta, nu are cum să-l implice pe Traian Băsescu. „Ce anume să discutăm cu președintele României despre unificarea dreptei vreodată? Nu avem ce să discutăm cu Traian Băsescu. Asta este minciuna lui Ponta și a pesediștilor care deja văd că se conturează grosier, că ei din minciunile gogonate au trăit de când îi știu. Antonescu – președinte, Băsescu – prim-ministru. EXCLUS!” a mai spus Crin Antonescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: