Pro Agro:

Ceafa de porc s-ar ieftini cu 3,1 lei pe kilogram, la un TVA de 5% la carne

 

Potrivit calculelor făcute de Federația Națională Pro Agro, a producătorilor din industria cărnii, kilogramul de ceafă de porc s-ar ieftini, de la 20 de lei, la 16,9 lei pe kilogram, adică o reducere de 3,1 lei, în cazul în care TVA la carne ar scădea de la 24% la 5%. Datele remise Agerpres de Pro Agro arată, de asemenea, că prețul la piept de pui s-ar ieftini de la 21,5 lei, la 18,2 lei, însemnând o scădere de 3,3 lei pe kilogram. La carnea de mici, prețul s-ar reduce, de asemenea, de la 15,5 lei, la 13,1 lei pe kilogram. Potrivit Pro Agro, în România se consumă anual între 20.000 și 25.000 de tone de mici. Ceafa de porc, pieptul de pui și micii fac parte din categoria produselor alimentare din carne consumate în special la picnic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: