La competiția din Turcia

Fălticeneanul Matei Silviu Ailincăi a adus României o medalie de bronz

În perioada 19-24 aprilie, localitatea turcă Konya a găzduit jocurile sportive pentru copii „Internațional Rumi Children’s Games”, competiție care a reunit peste 1100 de sportivi (născuți în anii 1999-2000), din 30 de țări europene și țara gazdă și care au concurat în cadrul celor 13 secțiuni sportive.
 

Din echipa de atletism a României a făcut parte și sportivul fălticenean Matei Silviu Ailincăi, pregătit de profesorul Alin Findanis la CSȘ „Nicu Gane” și Claudiu Daniel Mihăescu, de la CSM Dorna Vatra Dornei, despre care am vorbit într-o ediție anterioară. Silviu Ailincăi a participat la proba de 800 de metri câștigând medalia de bronz, iar Claudiu Daniel Mihăescu a adus României tot o medalie de bronz în proba de 2.000 de metri. „După ce a obținut titlul de campion național al probei de 800 m la campionatul național de atletism destinat juniorilor 3 de la Bacău, Matei Silviu Ailincăi a fost selectat în lotul național al României. Prima participare la o competiție internațională a fost competiția de la Konya, în Turcia, Silviu alergând pe 22 aprilie în proba de 800 m. Pentru că nu am avut posibilitatea să mă deplasez în Turcia (hotărârea F.R.A.) și să fiu alături de atletul pregătit de mine, toate detalii legate de tactica cursei, antrenamente și nutriție au fost stabilite prin mesaje. Silviu mi-a adus o mare bucurie reușind un binemeritat bronz. Este un rezultat deosebit, care sper să-l motiveze și mai mult și să contribuie la evoluția sportivului pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru finalele campionatului național de atletism care se vor desfășura în aer liber în perioada 11-12 iulie la București. România a fost reprezentată la competiția din Turcia de 62 de sportivi, fiind cea mai numeroasă delegație după Turcia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI