În perspectiva unui trafic intensificat

Se vrea modernizarea intersecției de la Salcea cu drumul care duce spre aeroport

> „Se vor crea ambuteiaje și dificultăți în trafic, de aceea am vrut să anticipăm această situație”, arată președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor
 

Consiliul Județean a solicitat Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) aprobarea unei variante mai bune de gestionare a traficului rutier la intersecția DN 29 Suceava-Botoșani cu artera care duce la Aeroportul „Ștefan cel Mare”. „Am cerut CNADNR să ia în calcul un element care să creeze un flux prin acea zonă, întrucât, în condițiile în care aeroportul fi finalizat, și vor fi curse din ce în ce mai multe, se vor crea ambuteiaje și dificultăți în trafic. De aceea, am vrut să anticipăm această situație”, arată Nechifor. Președintele Consiliului Județean spune că, în respectivul acord, pentru conducătorii auto care vin dinspre Suceava și virează la stânga, înspre unitatea aeroportuară, va fi amenajată o bandă de stocare pe partea dreaptă a DN 29, în același sens de mers. „Astfel, cei care merg la aeroport, vor putea sta pe partea mediană a structurii rutiere, în așa fel încât să poată vira mai repede la stânga. Sper să obținem cât mai repede acordul CNADNR”, a spus Nechifor, precizând că o a doua soluție nu se poate aplica, întrucât aceasta ar afecta gospodăriile din prejmă, presupunând și exproprieri. Pe de altă parte, Nechifor a precizat că modernizarea DN29 Suceava-Botoșani merge nesperat de bine, constructorul dând dovadă de seriozitate și încadrându-se în grafic. „Lucrările au început foarte serios și este norocul nostru să avem un constructor care are capacitate”, a reliefat Cătălin Nechifor. Modernizarea drumului național DN 29 Suceava-Botoșani se face pe 39 km, fiind propuse înspre reabilitare inclusiv 12 poduri și 4 podețe, amenajarea a 29 a noi podețe, stații de autobuze și platforme de cântărire pentru autovehicule, având loc și intervenții la intersecțiile cu drumurile județene și drumurile comunale adiacente.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI