În urma controalelor CAS Suceava, din ianuarie și februarie

Sancțiuni aspre pentru medici de familie care au prescris eronat rețete

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a reluat, anul acesta, acțiunile de control la furnizorii de servicii medicale și farmaceutice, în primele două luni ale lui 2014 prinși pe picior greșit fiind mai mulți medici de familie.
 

La medic

Astfel, au fost 20 de controale la cabinetele unor medici de familie, printre neregulile depistate fiind necompletarea corectă și la zi a documentelor de evidență a serviciilor medicale, nerespectarea programului de lucru, care au fost sancționate cu „avertisment”. Au fost și medici de familie care s-au ales cu sancțiuni mai aspre, de natură financiară, în 16 cazuri fiind aplicate măsuri de recuperare a circa 88.000 lei, bani care reprezintă valoarea rețetelor pentru care nu s-a respectat protocolul de prescriere. În alte 3 cazuri s-a depistat că medicii au prescris incorect rețete compensate pensionarilor cu venituri numai din pensii mai mici de 700 lei lunar, care beneficiază de compensare de 90%, conform legii. Medicii respectivi au dat rețete în valoare de 1.698,12 lei fără a avea la fișă declarația pacientului că nu realizează alte venituri în afară de cele din pensii. La rândul lor, 6 dintre asigurații care fac parte din categoria menționată mai sus trebuie să înapoieze CAS circa 1.310 lei, fiindcă au beneficiat de rețete compensate 90% din prețul de referință, ca urmare a declarațiilor depuse la medicii de familie, deși în baza de date a Direcției de Finanțe figurau și cu alte venituri. Ca urmare, Compartimentul Juridic al CAS a transmis notificări asiguraților respectivi pentru recuperarea contravalorii a 40% din prețul medicamentelor de care au beneficiat nejustificat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: