Pentru proiectul de restaurare a frescelor de la Mănăstirea Dragomirna

Premiu european la categoria „Conservare“

Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiilor Uniunii Europene 2014 pentru patrimoniu cultural/Premiile Europa Nostra.
 

Manastirea Dragomirna

Cele 27 de proiecte laureate, alese dintre 160 de proiecte nominalizate din 30 de țări, au avut realizări remarcabile în patru domenii: conservare, cercetare, contribuții exemplare, precum și educație, formare și sensibilizarea publicului. Ceremonia de decernare a premiilor este programată pentru 5 mai, la Teatrul Imperial (Burgtheater) din Viena, sub patronajul președintelui Austriei, Heinz Fischer. Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, și tenorul Plácido Domingo, președinte al Europa Nostra, vor înmâna împreună premiile. Șase dintre câștigători vor primi titulatura de laureați ai Marelui Premiu, fiind recompensați cu 10.000 de euro fiecare, iar unul dintre ei va primi Premiul Publicului, în urma votului online organizat de Europa Nostra. Concomitent cu celebrarea excelenței în activitățile legate de patrimoniul cultural, Premiul UE urmărește să promoveze o înaltă calitate a competențelor și standardelor de conservare. Unul dintre câștigătorii premiilor de la categoria „conservare” este proiectul de restaurare a frescelor din secolul al XVII-lea de la Mănăstirea Dragomirna.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: