Primăvară în forță, la Verești

Măsura 3.2.2D, de reabilitare a drumurilor calamitate ca efect al inundațiilor din 2010, a intrat, în forță, în execuție, de ieri, la Verești.
 

Dănuț Gavriliuc

L-am găsit pe primarul Dănuț Gavriliuc o țâră supărat că nu toată lumea se scoală la ora 6 și vine la muncă la 7, ca dumnealui: „Am tranșa a II-a de bani europeni, 22 de miliarde lei vechi, deja în bancă, iar ei stau?… Nu accept. Eu vin la ora 6, iar ei ce fac?… Drumul dintre Hancea și Corocăiești, DC 66, în total 5,65 km de asfalt, șanțuri betonate etc. va fi făcut. Valoarea licitată a proiectului este de 1,150 milioane euro și a intrat în execuție în luna septembrie a anului trecut. Primăvara a început în forță și noi intrăm în forță cu promisiunile? Nu!… Se execută! Punct”. Așa că, după ordine și apeluri telefonice precise, de ieri, DC 66 e deja în grafic, iar în luna iunie a anului curent, mai precis pe 10.06.2014, conform graficului, va fi recepționat. Primarul, singurul din județ neînregistrat cu arierate, va pune în perioada imediat următoare pavele, confecționând trotuare indispensabile copiilor care vin la școală pe distanța Verești – Hancea. „Sunt cel puțin 200 de copii care se deplasează actualmente în condiții nesigure. Voi pune pavele pe ambele trotuare, pentru a nu risca sănătatea, și, Doamne ferește!, viața copiilor. A se reține, am achiziționat pavele la 55% din prețul de vară” ne-a spus edilul-șef. Comuna Verești e singura localitate din județul Suceava care nu are datorii la bugetul de stat. „Vreau să fac și drumul dintre Corăcăiești și Dumbrăveni, DC 65. Avem studiul de fezabilitate executat până la jumătate. Și nu are rost să mai promit. Eu realizez, pentru că trebuie comunității mele să realizez” ne-a spus edilul-șef. Estimp, la ușa primarului a bătut o femeie în vârstă, pe care geamul termopanului dintre ea și noi a intuit-o doar. „Mă scuzați. E o tanti în vârstă, cu probleme pe care eu, ca primar, trebuie și le pot rezolva. Mă știe de când eram mic și mai eram și gras, atunci când trăia tata. Eu în Corocăiești m-am născut” ne-a spus primarul Vereștilor, Dănuț Gavriliuc. Pe șosea, pirande cu colțuni albi în picioare, care habar n-aveau că venim în documentare jurnalistică la ora 7,30 dimineața, dădeau cu var la fel de alb copacii de pe marginea drumului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: