Infrastructură rutieră comunală și județeană, cu șanse de modernizare prin proiecte ale zonei metropolitane

> Studiul de dezvoltare durabilă al acesteia prevede și atragerea de fonduri pentru investiții în alimentări cu apă, canalizare, infrastructură școlară și culturală, iluminat public local și în transportul local intrazonal în comun de călători
 

Mâine are loc ședința Comitetului Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava, prilej cu care va fi aprobat studiul de dezvoltare durabilă a acestei zone – a anunțat, ieri, președintele structurii, primarul municipiului Suceava Ion Lungu, el subliniind că, ulterior, documentația urmează a fi supusă și aprobării Consiliului de Administrație. Edilul-șef spune că, printre proiectele importante de dezvoltare sunt cele referitoare la infrastructură, cele care vizează drumurile județene, drumurile comunale, dar și cea de-a doua rută ocolitoare a reședinței de județ, în varianta sud-est. Proiectul noului inel de ocolire a Sucevei, dinspre Fălticeni, include localitățile Bosanci, Ipotești, Tișăuți și Salcea, cu ieșire spre Botoșani. Drumurile județene prinse în proiect sunt cele aferente traseelor Suceava – Mitocu Dragomirnei – Mitocaș – Adâncata – Hănțești – Siminicea; Suceava – Fetești – Grigorești – Siminicea; Suceava – Lisaura – Ipotești – Bosanci – Securiceni – Luncușoara – Ruși Mănăstioara – Verești și Frumoasa – Vornicenii Mari. În cadrul studiului sunt cuprinse și drumuri de anvergură mai mică, unele comunale, cum ar fi cele de pe rutele Salcea – Aeroport – Siminicea și Dumbrăveni – Bursuceni – Corocăiești – Hancea – Verești. „Sunt drumuri abordate și propuse împreună cu primarii, fiecare dintre ei dorindu-și ca pentru acestea să fie prevăzute lucrări de modernizare. Sunt rute care unesc mai multe localități, fie că discutăm de comune sau care includ orașul Salcea, chiar și municipiul Suceava. Propunerile sunt pertinente, necesare și, în continuare, vom vedea care sunt posibilitățile de finanțare. Dacă ne gândim la faptul că noua strategie europeană se va aproba până în anul 2020, există șanse considerabile pentru promovarea acestor proiecte” a declarat primarul Sucevei. El precizează, de asemenea, că studiul de dezvoltare durabilă a zonei metropolitane prevede dezvoltarea de proiecte privind infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare, precum și cele de infrastructură școlară și culturală, dar și rețelele de iluminat public local și transportul local intrazonal în comun de călători. Din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitana” Suceava au făcut parte, inițial, municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Bosanci, în aprilie 2013, intrând Verești, Siminicea și Stroiești, iar în ultimul val, cel din iunie, anul trecut, Dumbrăveni, Hănțești și Udești. Zona metropolitană se întinde pe o rază de aproximativ 20 km în jurul municipiului Suceava și are aproape 200.000 de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: