„Voi fi primul care va sta în fața calului maghiar”

Președintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, duminică, în cadrul Delegației Permanente a organizației, că va fi primul care se va așeza în fața calului maghiar, el arătând că nu poate permite ca un reprezentant al altui stat să facă ordine în România.
 

Băișanu le-a spus membrilor Delegației Permanente PNL Suceava că a văzut câteva sute de cetățeni maghiari care vin în România și care inflamează spiritele „cu cagule pe față, cu săbii”, provocând jandarmeria. „Îi cer premierului să ia act că în România nu vine oricine, oricum, cu parul în mână, să facă ordine în țara mea” a spus liderul PNL Suceava. El a menționat că are relații bune cu maghiarii, arătând că are mulți prieteni de etnie maghiară și chiar cumnata lui e unguroaică, dar că nu poate fi de acord ca reprezentantul unui alt stat să vină în România călare pe cal și să vorbească de autonomie. „Bucovina e exemplu de coabitare, de înțelegere. Niciunul dintre reprezentanții acestor minorități nu a venit călare în Bucovina să ne spună că nu e pământ românesc” a spus Băișanu. El a subliniat că dorește ca România să fie respectată. „M-am săturat să tac. Nu accept sub nicio formă ca în țara mea să stau și să înghit ca reprezentanți ai altor state să intre călare. Cerem respect pentru România. Voi fi primul care voi sta în fața calului maghiar” a spus liderul PNL Suceava. El a mai remarcat că în timp ce erau manifestații antiromânești în țară, Victor Ponta era la meci de rugbi la Tbilisi. Băișanu a mai spus că minoritatea maghiară din România trăiește la fel ca și restul românilor, dar liderii acestei comunități „au costume din lemnul țării și dorm cu drujba sub pat” și că vând iluzii electoratului lor. Peste 10.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Târgu Secuiesc, la manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat călare alături de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: