Dacă va fi ales eurodeputat

Mihai Țurcanu promite să militeze în continuare pentru verificarea produselor alimentare

Fostul președinte al ANSVSA, Mihai Țurcanu, a declarat, duminică, la Suceava, că va milita și ca eurodeputat pentru verificările la produsele alimentare, arătând că el le-a început, au fost sistate după retragerea sa din funcție, motiv pentru care, din lipsa controalelor, acum s-au găsit numeroase nereguli.
 

Țurcanu și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare în cadrul Delegației Permanente a PNL Suceava și le-a spus liberalilor suceveni că pot să aibă încredere în el, că și chiar dacă va fi europarlamentar va fi același om. El a spus că în perioada scurtă în care a fost președinte al ANSVSA a făcut „o figură bună” și că a făcut „lucruri puține, dar mari” pentru România. Țurcanu a arătat că, din păcate pentru țară și pentru populație, au ieșit la suprafață probleme grave după controalele dispuse. „Premierul le știa, Constantin (ministrul agriculturii) știa și mi-au dat girul. După trei săptămâni de scandal în presă mi s-a cerut să mă retrag” a spus Țurcanu, care a menționat că i s-a promis că se va menține aceeași linie în privința verificărilor. „Nu s-a vrut să se continue și am fost mințit. După un an problemele au apărut din nou din cauza lipsei controlului” spus Țurcanu. El a menționat că în perioada în care a condus ANSVSA s-a început verificarea pieței și că, dacă va ajunge eurodeputat, va continua să susțină acest tip de controale și că nimeni nu-i va putea pune pumnul în gură. Mihai Țurcanu a demisionat în martie 2013 din funcția de președinte al ANSVSA după scandalul laptelui infestat cu aflatoxină. Procurorii DIICOT au destructurat două grupuri infracționale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulație de produse alterate și trafic de influență. Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: