La Crucea, 17 mineri s-au blocat în subteran

Un număr de 17 mineri de la Exploatarea Minieră de la Crucea, aparținând Companiei Naționale a Uraniului, se află în subteran și amenință că se blochează acolo dacă revendicările lor nu sunt soluționate.
 

Potrivit prefectului Florin Sinescu, cei 17 au transmis o scrisoare conducerii CNU în care solicită, printre altele, afișarea publică a salariilor din companie, cer ca cel mai mare salariu să nu depășească 5000 de lei, doresc mărirea salariilor cu 14 la sută, acordarea de prime în cuantum de 600 de lei de Paști, Crăciun și Ziua Minerului, și ca norma zilnică de hrană să fie de 13 lei, dar și ca noua grilă de salarizare să fie pe două componente, suprafață și subteran. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menționat că sindicatul din cadrul exploatării nu s-a solidarizat cu protestul celor 17 mineri. Sinescu a spus că în punctul de lucru Botușanu și în punctul de lucru Crucea activitatea se desfășoară normal, în primul lucrând circa 230 de angajați, iar în al doilea – 130 de angajați, „Doar cei 17 nu lucrează. A coborât directorul adjunct la ei să discute”, a spus prefectul. El a menționat că directorul Companiei Naționale a Uraniului, Ioan Moraru, se află în zonă și discută cu liderii sindicali. Exploatarea minieră Crucea este singura exploatare de uraniu funcțională din țară, având două puncte de lucru – Crucea și Botușanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: