„În inima artelor” – o nouă ediție a Festivalului „Primăvara Poeților”

O nouă ediție a Festivalului „Primăvara Poeților” se desfășoară în această perioadă, până la 24 martie, în diferite instituții de cultură și educație din Suceava, tema din acest an fiind „În inima artelor – Au coeur des arts”.
 

Manifestarea este organizată de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, Alexandria Librării, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni. „Evenimentele din cadrul Festivalului «Le Printemps des Poetes – Primăvara Poeților» celebrează, în spiritul francofoniei, diversitatea lingvistică și multiculturalitatea, dialogul între culturi și creativitatea interculturală. Agenda evenimentelor organizate în Bucovina este foarte bogată și include manifestări care celebrează francofonia, dialogul româno-francez, valorile interculturale, precum și forța artei în societate și rolul artei în modelarea personalității umane”, ne-a informat scriitoarea Angela Furtună, directorul Festivalului „Primăvara Poeților” în Bucovina. Scriitoarea a mai precizat că „în cadrul acestui program de succes pentru francofonia bucovineană și românească sunt celebrate anual și Ziua Internațională a Francofoniei, la 20 martie (care marchează înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei), precum și Ziua Mondială a Poeziei, la 21 martie (sărbătoare UNESCO)”. Agenda bucovineană a festivalului cuprinde expoziții de carte și multimedia cu tematicile vizate, de dialog al artelor și al culturilor, de francofonie și de festival, asigurând și audiții sau vizionări de filme franceze, care vor avea loc la Biblioteca Bucovinei pe toată perioada manifestării. Astăzi, de la ora 11, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, vor avea loc recitaluri de muzică și poezie, lecturi publice, la care vor fi prezenți Angela Furtună („Francopolis în România”) și Constantin Severin („Max Jakob – 70 de ani de la plecare”). Pe 21 martie, manifestările vor fi dedicate Zilei Francofoniei și vor avea loc, de la ora 17, la City Gallery din Shopping City. Va fi vernisată expoziția de pictură a elevilor de la Colegiul de Artă, Angela Furtună va prezenta recitalul „Omagiu poeților rezistenței antitotalitare” și vor fi decernate „Premiile culturale pentru Speranță, Valoare și Artă «Iulia Leo-Miza» și «Cornelia Mânicuță»”. În același cadru va urma un concert de muzică clasică susținut de orchestra Colegiului de Artă, condusă de prof. Florin Ungureanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: