Acord de colaborare între municipalitate și USV pentru „Noaptea cercetătorilor”

Primăria Suceava susține și promovează activitatea de cercetare științifică de la Universitatea „Ștefan cel Mare” a precizat primarul Ion Lungu, el subliniind că, în acest scop, între cele două părți a fost semnat un acord de colaborare în cadrul proiectului „Noaptea cercetătorilor”.
 

Lungu spune că instituția academică suceveană este o carte de vizită pentru reședința de județ și că tinerii trebuie încurajați să participe la activitățile de cercetare științifică. „În luna septembrie, vom fi parteneri cu Universitatea, în acest proiect care se desfășoară în mai multe municipii și orașe din țară. Obligația Primăriei este de a promova și sprijini proiectul, în așa fel încât să atragem mai mulți tineri să participe la activitățile științifice, de cercetare, pentru că știința contează în viața de zi cu zi” a declarat Ion Lungu. Proiectul face parte din seria acțiunilor „Marie Curie”, organizate la nivelul Uniunii Europene, propunându-și să popularizeze activitatea de cercetare științifică. Cea dintâi manifestare europeană de acest gen a fost ținută în anul 2005 și a atras peste 1,5 milioane de participanți. Evenimentul dă oamenilor de știință ocazia de a intra în contact cu publicul, iar publicului îi oferă șansa de a descoperi universul științei, precum și pe cei aflați în spatele experimentelor. Proiectul se derulează în România din anul 2006, fiind implementat împreună cu actori importanți de pe scena cercetării, precum Institutul de Fizică Atomică, Facultatea de Fizică a Universității din București, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor sau Asociația Cygnus, cum s-a întâmplat anul trecut, în Suceava. În septembrie 2013, „Noaptea cercetătorilor” din Suceava s-a organizat simultan cu cele de la București, Piatra Neamț, Tulcea, Sinaia, Brașov, Oradea și Galați, cercetătorii făcând, în direct, demonstrații ale activității de laborator.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: