„USL calcă în picioare interesul cetățeanului”

Președintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că PSD și PNL au dovedit, în cadrul ședinței Consiliului Local Suceava, că nu au proiecte în interesul cetățeanului, iar absența consilierilor PDL la ședința de joi a fost una programată, astfel încât sucevenii să constate lipsa de viziune a consilierilor PSD și PNL.
 

Bălan a spus într-o conferință de presă că, după ce în urmă cu câteva zile „s-a produs marea schismă” prin despărțirea partidelor din USL, la Suceava, liderii celor două partide, PSD și PNL, au anunțat public că nu modifică majoritățile și că vor continua USL până la capăt și că se vor înțelege să păstreze funcțiile pe care le-au dobândit când USL funcționa. Liderul PDL Suceava a menționat că în CL Suceava USL susține că are majoritate și promite că e capabil să vină cu proiecte în interesul cetățeanului, dar că testul de joi, când PDL a absentat de la ședință, a dovedit că USL nu funcționează. Vorbind despre proiectul privind termoficarea în municipiu, Bălan a arătat că cei care au majoritatea în CL Suceava au venit cu un proiect pe care nu îl susțineau nici cei din PSD și nici cei din PNL. „Consilierii PDL au făcut ieri un test pentru a vedea cum funcționează USL în interesul cetățeanului. Interesul pentru cetățean nu există în ecuația cu USL. Am văzut cum USL calcă în picioare interesul cetățeanului” a spus Bălan. El a subliniat că PDL a dovedit că e un partid responsabil, menționând că dacă PDL nu era de acord cu centrala pe biomasă, în această iarnă sucevenii nu aveau căldură în apartamente. „Acum, din interese știute doar de ei, USL nu mai vor să meargă mai departe. Avem o centrală funcțională și o rețea de transport. Nu am văzut un proiect responsabil cu o rezolvare rapidă în CL, ci doar șmecherii de durată. Pentru că e cald afară, își permit să glumească. S-ar putea ca iarna viitoare sucevenii să nu mai aibă nici căldură și nici apă caldă” a atras atenția Bălan. El consideră că PNL și PSD ar trebui să lase deoparte șmecheriile de partid și să fie găsite soluții. „Dacă vin cu soluții, îi vom sprijini. Nu ne permitem să blocăm Consiliul Local” a spus Bălan, care a menționat că PDL susține varianta prin care sucevenii vor plăti cel mai mic preț la căldură și apă caldă. El consideră că liderii PNL și PSD trebuie să-și asume găsirea unei soluții în ceea ce privește termoficarea și să facă abstracție că este campanie electorală. Ioan Bălan a mai spus că PDL nu susține varianta referendumului privind termoficarea, anunțată de Alexandru Băișanu, și a arătat că această propunere îi aduce aminte de tombola organizată de PNL la alegerile locale din 2012. „La Suceava avem un USL mare, care în momente importante e extrem, extrem de mic și dovada am avut-o în CL” a conchis deputatul Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: