Studenții economiști, sfătuiți să voteze la europarlamentare și să aplice pentru joburi în UE

Circa 200 de studenți suceveni au luat parte la o întâlnire pe parcursul căreia au fost familiarizați cu instituțiile europene, rolul și atribuțiile lor, precum și cu modalitățile de a „aplica” pentru un loc de muncă disponibil în respectivele structuri ale Uniunii Europene.
 

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Centrului de Informare Europe Direct – „Bucovina” Suceava, împreună cu Departamentul de analiză și gestiune previzională a solicitărilor pieței muncii, precum și cu Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”. „Noi încercăm să vă consiliem cum să vă găsiți locuri de muncă, cele mai interesante joburi și pe care chiar vi le doriți cu adevărat” le-a spus studenților Carmen Năstase, decanul FSEAP. Angela Ioanovici, manager de proiect în cadrul Centrului de Informare Europe Direct –„Bucovina”, le-a vorbit tinerilor care studiază la specializările Facultății de Științe Economice și Administrație Publică despre instituțiile europene, cu accent pe Parlamentul European, alegeri pentru acesta din urmă având loc, și în țara noastră, pe 25 mai. Sloganul alegerilor este „Acționează, reacționează, decide”, aleși urmând a fi, în toată Europa, 751 de europarlamentari. „În toată Uniunea Europeană se face o campanie puternică, pentru ca tinerii să participe la vot. Mai ales pentru cei care votează prima dată este un moment deosebit, pentru că își dau opțiunea în cadrul unui scrutin atât de important: alegerile pentru Parlamentul European. Peste 10-20 de ani o să fiți maturi și poate o să luați decizii importante pentru Europa” a spus Angela Ioanovici. În Suceava, Centrul de Informare Europe Direct –„Bucovina” funcționează de 1 an, fiind finanțat de UE, prin reprezentanța CE în București. Misiunea lui este de a informa cetățenii europeni la nivel local și regional și a promova cetățenia „participativă”, prin intermediul diferitor forme de comunicare. Teodora Bogza, studentă în anul IV, la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, voluntar într-un proiect al UE, Departamentul EPSO, le-a explicat studenților cum pot să aplice pentru a obține un stagiu de practică plătit, de circa 6 luni, în cadrul UE. „Pentru stagii de practică, sunt 16 instituții pentru care puteți aplica, dar nu pentru toate în același timp. Concurența este forte mare, însă; dacă nu o accepți, nu ai nicio șansă” a precizat Teodora Bogza studenților USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: