Siguranță civică în valoare de 141.015 lei

În perioada 12 – 16 martie, polițiștii desfășoară mai multe acțiuni în sistem integrat, fiind vizate diferite segmente ale fenomenului infracțional, un număr sporit de polițiști acționând pentru menținerea climatului de siguranță civică și identificarea autorilor de fapte antisociale.
 

În data de 13 martie, aflăm de la IPJ Suceava, polițiștii au desfășurat 51 de acțiuni, fiind constatate 10 infracțiuni (6 de natură judiciară, una economică și 3 la regimul rutier). Au fost identificați și prinși 4 infractori. Patru dintre infracțiuni au fost constatate în flagrant. În cadrul misiunilor, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Au fost aplicate 381 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 141.015 lei, și au fost confiscate bunuri în valoare de 3380 lei. La data de 13.03.2014, în jurul orei 7.10, în comuna Frătăuții Vechi, pe DJ 178C, a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din Bilca, în timp ce transporta, cu autoutilitara, 2,0 metri steri lemn foc esență foioase, fără a deține documente care să ateste proveniența materialului lemnos. Cel în cauză a fost sancționat conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și depusă la Ocolul Silvic Marginea. La data de 13.03.2014, în jurul orei 9.20, în comuna Gălănești, pe DN 2H, a fost identificat un tânăr în vârstă de 30 ani, din Tudora, Botoșani, în timp ce transporta cu autoutilitara cantitatea de 2,45 mc lemn lucru esență rășinoase, fără a deține, de asemenea, documente. Cel în cauză a fost sancționat, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și depusă la Ocolul Silvic Marginea. În urma controlului efectuat în data de 13.03.2014 la o societate de prelucrare a lemnului din orașul Broșteni, polițiștii din Cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice IPJ Suceava au constatat faptul că administratorul societății, Ion C., de 54 ani, localnic, în perioada ianuarie – decembrie, a livrat cantitatea de 840 mc cherestea rășinoase, în valoare de aprox. 312.280 lei, fără a înregistra în evidențele contabile cele 24 avize, facturi și chitanțe aferente, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale către stat, respectiv impozitul pe profit și TVA. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: