Opt lucrători la negru, la patru agenți economici

> Patronii care nu au încheiat contracte individuale anterior începerii raporturilor de muncă au fost amendați, în total, cu 80.000 de lei
 

Inspectorii de muncă suceveni au depistat, luna trecută, 4 angajatori care au primit la muncă persoane fără forme legale de angajare, a anunțat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu. El a declarat că, în februarie, pe linia relațiilor de muncă, lucrătorii din subordine au avut 467 controale, care s-au lăsat cu 102 sancțiuni contravenționale și amenzi aplicate în valoare de 183.900 lei. Butnariu face cunoscut că, pe durata descinderilor, au fost surprinse 8 persoane care își desfășurau activitatea fără forme legale de angajare, patronii care nu au încheiat contracte individuale anterior începerii raporturilor de muncă fiind amendați, în total, cu 80.000 de lei. Pe aceeași linie, inspectorii ITM au descoperit numeroase nereguli, însă cele mai multe deficiențe rămân cele care privesc încălcarea, de către angajatori, a prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; a repausului săptămânal; cele cu privire la munca suplimentară și evidența orelor prestate de fiecare salariat. În ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă, în județul Suceava, luna trecută au fost înregistrate 12 evenimente pentru care se fac cercetări sub aspectul încadrării în seria accidentelor de muncă. În acest domeniu, lucrătorii ITM au avut 152 de verificări, ei stabilind 230 de sancțiuni contravenționale și aplicând amenzi în sumă de 72.000 lei. Controlorii au constatat, totodată, că la mulți dintre agenții economici verificați lipsesc instrucțiunile proprii de securitate și sănătate în muncă; nu sunt făcute controalele medicale periodice; riscurile nu sunt evaluate; nu există preocupare pentru organizarea activității de acordare a primului ajutor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: