La europarlamentare

Mai multe secții de votare decât la alegerile precedente

Până pe 15 martie trebuie finalizată delimitarea secțiilor de votare pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai, în județul Suceava această etapă fiind deja încheiată, a anunțat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.
 

El spune că la scrutinele din 2012 în județ au funcționat 538 de secții, însă Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat ca unei singure secții de votare să nu-i fie arondați mai mult de 2.000 de alegători. Astfel, Suceava va avea un plus de 15 secții de votare, lucru care implică logistică și resurse umane suplimentare. „Sunt convins că vom rezolva acest aspect, de aceea vrem să identificăm din timp acele categorii de persoane din cadrul cărora vor fi identificați președinții și locțiitorii secțiilor de votare. Totodată, se va suplimenta personalul din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării pazei” a subliniat prefectul. Listele electorale permanente trebuie tipărite până pe 10 aprilie, iar persoanele care au drept de vot și sunt cetățeni ai statelor membre UE, altele decât România, cu domiciliul sau reședința în țara noastră, vor depune, până pe 26 martie, o cerere de înscriere pe listele speciale. Pe listele electorale suplimentare vor figura persoanele care nu se regăsesc pe listele electorale permanente; alegătorii resortisanți care în ziua de referință se află în altă localitate decât cea de referință; membrii biroului electoral; alegătorii resortisanți care își exercită dreptul de vot prin intermediul urnei speciale; alegătorii care se prezintă la vot și fac dovada cu actul de identitate că domiciliază în raza secției de votare respective și au fost omiși de pe listele de votare. „Cele 553 de secții vor funcționa și la alegerile prezidențiale din toamnă-iarnă, iar pentru a nu fi schimbate locațiile, trebuie avută în vedere din timp posibilitatea de asigurare a încălzirii acestora” a evidențiat Florin Sinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: