Delegarea serviciului de transport agent termic, neaprobată din cauza orgoliilor politice

După 4 ore de discuții contradictorii, consilierii locali suceveni n-au aprobat proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de transport, distribuire și furnizare a agentului termic produs în sistem centralizat, studiul de oportunitate, caietul de sarcini, contractul cadru și regulamentul de funcționare al serviciului public în cauză.
 

Organizarea licitației și delegarea efectivă a transportului, distribuirii și furnizării energiei termice sunt demersuri de importanță capitală pentru asigurarea apei calde, dar mai ales a încălzirii în sezonul rece viitor, actualul operator, Termica Suceava, fiind în insolvență și având licența de operare suspendată. Consilierii locali nu au ținut cont de acest lucru și au respins proiectul de hotărâre. S-au înregistrat doar 2 opțiuni „pentru”, 5 voturi „împotrivă” și 7 abțineri. Aleșii PDL au vrut să se răzbune pe cei ai USL, care, anterior, le-au boicotat o extraordinară, iar drept urmare, cu excepția lui Lucian Harșovschi, președintele de ședință, cei 9 democrat-liberali au absentat de la extraordinara de ieri. În sală, au mai fost prezenți consilieri USL, care, conform indicațiilor de la șefii lor de la PNL, respectiv PSD, s-au răfuit între ei. Cornel Grosaru (PSD) s-a exprimat pentru amânarea ședinței, până la clarificarea tuturor aspectelor neclare, iar Ovidiu Doroftei (PNL) a cerut organizarea unui referendum prin care sucevenii să se exprime în legătură cu viabilitatea actualului sistem centralizat de termoficare. Al 14-lea participant la ostilități a fost consilierul PPDD Adrian Arămescu, cvorumul necesar pentru trecerea proiectului de hotărâre, de 12 voturi, fiind totuși întrunit. Văzându-se în fața respingerii inițiativei executivului, primarul Ion Lungu a fost nevoit să retragă proiectul al doilea de pe ordinea de zi, cel care prevedea prelungirea contractului de concesionare cu Termica, măsură care venea ca o consecință a demarării procedurilor de licitație pentru delegarea serviciului de transport. „Am un gust amar după ședința de astăzi, deoarece în luna noiembrie am stabilit cu două treimi să facem această delegare, iar acum ne întoarcem în timp. Sigur, o vom lua de la capăt, să găsim soluție. Sunt convins că vom depăși acest moment, care nu este oportun, acela al campaniei electorale. Sper să avem posibilitatea să ne dezbrăcăm cu toții de haina politică” a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: