Aplauze

Întâi liniște (cea specifică și în timpul unui schimb de mingi în sportul alb), apoi aplauze. Nu puțini sunt cei care urmăresc în această perioadă performanțele Simonei Halep și care i-au devenit fani, chiar și de circumstanță. A ajuns, categoric, una dintre cele mai bune din lume într-un sport care nu e fotbal, dar într-un sport individual, solicitant și nu în cele din urmă foarte costisitor pentru cel care îl practică (fiindcă până la câștiguri de zeci de mii de euro pentru un meci sunt necesare și investiții financiare care nu-s la îndemâna oricui), nu în ultimul rând elegant și „elitist” și tot nu în ultimul rând care are o anume „tradiție” în vremelnice succese (începând cu Năstase, Țiriac, Ruzici).
 

L.D. CLEMENT

Nu mai insist asupra ipostazei în care victorii ca cele ale Simonei Halep contează pentru mulți dintre noi – cei, din nefericire, prea obișnuiți cu eșecurile de tot felul – ca niște victorii personale și totodată naționale (nu doar sportive). Iată că un singur om, prin efortul, priceperea și talentul său, e în stare să genereze, scurte, dar absolut necesare, profunde emoții pozitive. Și aplauze! Pe rețele de socializare aplaudă prompt, la unison și totodată discordant (mai tare, mai strident), inclusiv oameni politici, începând cu premierul (sau cei plătiți să le scrie temele de zi cu zi), deveniți pare-se nu doar știriști de ocazie, ci și paraziți pe succesele altora, încercând să pară încă mai vizibili și gonflați în cârca lor, de parcă ar fi muiat prosoape dimpreună cu ei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: