Aerogara modernizată s-a recepționat ieri

La Aeroportul Suceava s-a recepționat, ieri, aerogara modernizată. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, în cadrul conferinței de presă organizate la aeroport, că toate elementele din proiectul de modernizare sunt în grafic și chiar mai avansate în unele puncte. Potrivit șefului administrației județene, Aeroportul Suceava are acum cea mai bine dotată aerogară din zona Moldovei și lucrările se desfășoară corespunzător la noul turn de control, la uzina electrică, dar și la pistă. „Până acum am făcut plăți din bugetul aeroportului” a spus Nechifor, care a arătat că urmează să fie semnată, la Ministerul Transporturilor, o anexă a contractului de finanțare, astfel încât să înceapă decontarea lucrărilor din fonduri europene. El și-a exprimat încrederea că din luna aprilie va fi achitată o sumă de 5% din valoarea proiectului pentru prefinanțare și, imediat, o altă tranșă de 5%, urmând ca apoi să se intre în procedura de decontări lunare.
 

Nechifor a mai spus că și constructorul are deschisă o linie de creditare și că poate susține lucrările până la începerea decontării lucrărilor executate. Totodată, președintele CJ Suceava a anunțat că la 25 martie vor fi deschise ofertele pentru licitația prin care CJ accesează un credit de 33 de milioane de lei, din care șase milioane de lei sunt necesari pentru cofinanțarea proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava. Reamintim, Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene. Aeroportul urmează să fie redeschis în toamna acestui an. Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanțat de Romatsa, care instalează aparatura de control și trafic aerian, altul de modernizare a pistei și a sistemului de balizaj, finanțat de Uniunea Europeană, și un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile CJ. Prin proiectul cu finanțare europeană asigurat prin POS – Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construiește un nou turn de control și se pregătește terenul în vederea amplasării sistemului de navigație tip ILS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: