Un câștigător pentru reparațiile capitale de la podul de peste râul Suceava și pasajul CFR Ițcani

> Suma avansată, inclusiv pentru reabilitarea a 10 străzi din municipiul Suceava, este de 19,8 milioane de lei, reprezentând 72% din cea scoasă la licitație, de circa 27 de milioane de lei
 

Asociația Victor Construct Botoșani și Auto Tehnorom Suceava este pe prima poziție în lista de ofertanți acceptați la licitația electronică pentru adjudecarea execuției de reabilitare cu fonduri europene a 10 artere importante din municipiul Suceava, a pasarelei CFR Ițcani, a podului peste râul Suceava, din același cartier, precum și a altor două poduri de pe străzile Plevnei și Cuza Vodă din Burdujeni. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care precizează că suma avansată este de 19,8 milioane de lei, una cu 28% mai mică decât cea scoasă la bătaie, de circa 27 de milioane de lei. Consorțiul amintit a surclasat alte 7 asocieri și firme înscrise în competiție, cea mai dezavantajoasă ofertă financiară venind din partea General Construct, Calcarul Pojorâta și Conest Iași, de 23 de milioane de lei. Șeful administrației sucevene a subliniat că, în cazul în care contractul de finanțare va fi semnat la valoarea de 19,8 milioane de lei, va fi realizată o economie de 1,7 milioane de euro, bani care vor lua calea reabilitării zonei centrale, din preajma Palatului Administrativ. „Victor Construct Botoșani și Auto Tehnorom Suceava trebuie să vină cu o nouă ofertă, cu justificarea prețurilor, de la caz la caz, acolo unde este nevoie. În măsura în care oferta este corectă, eligibilă, vom semna contractul de finanțare, iar dacă nu, se va merge la următorul ofertant din listă. Sper să desemnăm un câștigător în perioada următoare, având în vedere că proiectul are o perioadă implementare limitată, respectiv până la jumătatea anului viitor” a declarat edilul-șef Ion Lungu. Prin implementarea proiectului, în capitala de județ vor intra în reabilitare 10 artere de circulație, cea mai importantă fiind bulevardul George Enescu. Acesta va fi modernizat prin amenajarea unei benzi suplimentare, destinată exclusiv staționărilor, celelalte 4 fiind disponibile doar pentru traficul auto. Finalizate vor fi modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a POR din anii trecuți, în lucru intrând străzile Traian Vuia, Cernăuți și Grigore Alexandru Ghica, toate spre Siret. Intervenții se vor desfășura, de asemenea, pe străzile Universității, precum și la două poduri de pe străzile Cuza Vodă și Plevnei, din cartierul Burdujeni. Reparații capitale, la părțile de infrastructură și suprastructură, vor fi făcute la podul rutier de peste râul Suceava și la pasajul CFR, ambele din cartierul Ițcani. Finanțarea este obținută din economiile făcute în cadrul Programului Operațional Regional (POR), termenul limită de pentru încheierea intervențiilor fiind 15 iunie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: