Parteneriat

Proiect internațional găzduit de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară

În cursul săptămânii trecute, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a reprezentat România în cadrul proiectului de parteneriat, finanțat prin programul Leonardo da Vinci de învățare pe tot parcursul vieții, ce poartă numele „Integrarea elementelor culturale și a cunoștințelor despre sănătate în educația profesională a alimentației” (în traducere aproximativă).
 

Aflăm că principalul obiectiv al proiectului este editarea unui volum ce promovează principiile alimentației sănătoase. Acesta va conține studii comparative ale bucătăriei tradiționale versus meniurile de tip fast food pentru ca, în final, să ofere recomandări referitoare la metodele și materialele folosite în pregătirea alimentelor. S-au organizat dezbateri despre mediatizarea alimentației sănătoase, despre potențialul zonei Bucovina pe piața produselor alimentare organice, precum și despre următoarele etape ale proiectului. „La această întâlnire au participat membri din conducerea IȘJ Suceava, profesori ai colegiului, iar, cu această ocazie, Buda Niga Petruța Crăița, director al liceului, a susținut o prezentare a școlii”. Ni s-a mai comunicat că întâlnirea s-a finalizat cu un program cultural care a inclus vizitarea mănăstirilor, descrierea unor obiceiuri și tradiții bucovinene și prezentarea unor produse culinare specifice zonei de munte. Managerul de proiect, prof. dr. ing. Sahleanu Emilian, ne-a precizat că reprezentanții străini au fost impresionați de gustul preparatelor, de diversitatea culinară și de faptul că alimentele conțin ingrediente naturale, din gospodăriile țărănești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: