Licitația pentru desemnarea operatorului de salubritate, reluată după un an și jumătate de contestații și procese

> Toate acestea pe fondul unui contract de finanțare de 6,15 milioane de euro, eșalonat pe o perioadă de 8 ani > Primarul Lungu speră că, de această dată, municipalitatea va avea mai mult noroc
Primăria municipiului Suceava reia licitația pentru delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubritate stradală și servicii de iarnă. Declanșarea noii proceduri survine unui lung șir de contestații și acțiuni în instanță, valoarea anuală a contractului fiind de 3,64 milioane de lei (fără TVA), adică de peste 27 de milioane de lei (fără TVA), pe toată durata celor 8 ani prevăzuți de lege pentru serviciile de salubritate. „Pe licitația anterioară a fost o bătălie foarte mare, în cele din urmă fiind anulată de Curtea de Apel Suceava și, ca atare, a trebuit să o luăm de la început” precizează edilul-șef Ion Lungu.
 

Contractul cu Rosal Grup București a fost semnat pe 1 decembrie 2004, iar din cauza campaniei electorale pentru alegerile locale din vara lui 2012 acesta nu a mai fost reînnoit la 1 iunie a anului cu pricina, odată cu expirarea acestuia. În consecință, de la 1 decembrie 2012, din cauza declanșării cu întârziere a procedurilor de licitație, autoritățile sucevene s-au văzut nevoite să prelungească contractul de concesionare a serviciului, Rosal fiind și în prezent operatorul de salubritate stradală și servicii de iarnă din municipiu. Art. 8 din documentația parafată de cele două părți prevede: „contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel puțin o jumătate din durata sa inițială, prin acordul de voință al părților, care vor încheia un act adițional cu cel puțin 6 luni înainte de încetarea lui”. „Sperăm ca, de această dată, să avem mai mult noroc, să fim mai operativi, astfel încât să desemnăm un operator titular de salubritate stradală în municipiul Suceava” a explicat primarul Ion Lungu, adăugând că Rosal Grup va presta serviciul de salubritate până în momentul în care va fi cunoscut câștigătorul licitație și va fi semnat contractul de finanțare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: