D’ale Măriei Sale, Contrabanda

Două focuri și trei complici la frontieră

Pe 11 martie a.c., în jurul orei 2, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat (pe raza localității Straja), un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.
 

Lucrătorii de poliție au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză și, deoarece aceștia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical. Nici de această dată persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele și fugind în direcții diferite. S-a trecut, aflăm de la cms.-șef Ilie Poroch Serițan, purtătorul de cuvânt al unității polițienești de la graniță, la monitorizarea zonei în vederea depistării și reținerii persoanelor în cauză, fiind anunțate totodată și autoritățile omoloage din Ucraina despre eveniment. La scurt timp, polițiștii de frontieră au depistat în zonă un autoturism marca BMW, în care se aflau trei persoane de sex masculin, identificate ca fiind Vasile N., de 33 de ani, Petrică N., de 20 de ani, și C.P., de 17 ani, toți domiciliați pe raza județului Suceava. Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ele aveau rolul de a introduce ilegal țigările în țară și de a asigura zona. Totodată, la fața locului au fost descoperite 62 baxuri ce conțineau 31.120 pachete țigări, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate, în valoare de peste 311.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele trei persoane sunt cercetate de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă. De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI