În această primăvară, în municipiul Suceava

Aproape 180.000 de fire de flori și 200 de arbori

Primăria Suceava pregătește materialul săditor pentru noua campania de înfrumusețare de primăvară, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu.
 

„Ca în fiecare primăvară, ne dorim ca și în acest an să avem un oraș frumos în preajma sărbătorilor de Paște, dar nu numai” a declarat ocupantul fotoliului din Areni. Potrivit lui, plantați vor fi circa 200 de arbori din speciile tei, stejar și salcie. Aceștia vor lua locul celor doborâți de echipele de la „Spații verzi”, sucevenii reclamând că li s-au tăiat arborii din fața casei sau blocului în care locuiesc. „Le promit că Primăria se va ocupa de acest lucru și vom planta alți pomi, în această primăvară” arată primarul. El precizează că vor fi completate gardurile vii de pe marginea Căii Unirii, bulevard central de pe care aceste amenajări verzi au fost descompletate în timp. Totodată, pe raza municipiului Suceava vor fi răsădite 377.000 de fire de flori, respectiv 180.000 de portulac, 35.000 de petunia, 35.000 de begonia, 5.000 de cana indica, 5.000 de dalia, 7.000 de ochiul boului, 25.000 de cineraria, 10.000 de salvia, 25.000 de cazania 15.000 de gura leului și 35.000 de crăițe. De asemenea, sunt pregătite 2.000 de ghivece cu mușcate, care vor fi amplasate pe stâlpii de iluminat public de pe arterele principale. Încă 700 de jardiniere își vor găsi locul în zona centrală a orașului, respectiv în preajma Palatului Administrativ, Casei Culturii, sediilor Primăriei și a altor instituții publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: