Sanda-Maria Ardeleanu, în Comitetul Director al Alianței Civilizațiilor

Deputatul PDL prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu va face parte din Comitetul Director al Alianței Civilizațiilor (AC) din cadrul ONU în România, ca urmare a invitației semnate de Secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radu Podgorean.
 

Potrivit unui comunicat de presă, invitarea prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, deputat în Parlamentul României și membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, vine în contextul în care o importanță deosebită în activitatea AC ONU o va avea utilizarea centrelor universitare în vederea promovării principiilor și ideilor acestui organism, prin organizarea unor evenimente și proiecte culturale sub egida acestei inițiative. Alianța Civilizațiilor (AC ONU) este o inițiativă lansată în cadrul ONU la 14 iulie 2005, în scopul mobilizării unei acțiuni politice la nivel global pentru facilitarea dialogului și promovarea înțelegerii și reconcilierii între culturi și religii, inclusiv prin susținerea de proiecte în domeniile educație, tineret, migrație și media. AC ONU este sprijinită de un Grup de Prietenie alcătuit în prezent din 133 de țări (inclusiv toate statele membre UE) și 22 organizații internaționale. România a aderat în Grupul de Prietenie al AC ONU și s-a implicat activ în sprijinirea obiectivelor Alianței atât în țară, prin derularea a două planuri naționale, cât și la nivel internațional. În prezent, este în curs de pregătire un al treilea Plan național de acțiune. Prin asigurarea vizibilității sporite a acțiunilor AC ONU și promovarea diversității și înțelegerii interculturale, îndeosebi în rândul tinerilor, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat sprijinul unor instituții românești proeminente în domeniul dialogului intercultural și interreligios, pentru a desemna un reprezentant în cadrul Comitetului Director al Alianței Civilizațiilor. Activitatea Comitetului Director al Alianței Civilizațiilor în România are ca principal obiectiv organizarea, sub egida AC ONU, a unor proiecte și manifestări care să contribuie la înțelegerea reciprocă, în special în educație, cercetare, multilingvism, media, sport și tineret. Aceste proiecte vor fi incluse în cel de-al treilea Plan de acțiune pentru activitatea Alianței Civilizațiilor în România (2014-2016).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: