PC face parte din familia socialistă europeană

Partidul Conservator este un partid de centru-stânga și, în ceea ce privește afilierea europeană, face parte din familia socialistă, a declarat ieri, la Suceava, vicepreședintele PC Maria Grapini.
 

„Partidul Conservator, acum când vorbim, face parte din familia socialistă. Partidul Conservator nu a fost niciodată în ALDE. ALDE este alianța liberală” a spus Grapini, într-o conferință de presă. Ea a arătat că există în Parlamentul European și familia conservatoare, dar că este tratată ca o aripă „să zic așa mai naționalistă” și nu se suprapune cu ceea ce face PC. „Noi suntem un partid de centru stânga. Acum candidăm împreună, cum am candidat și data trecută, cu PSD, adăugându-se acum UNPR” a spus vicepreședintele PC. Ea a explicat că, în Alianța de Centru Dreapta, PC reprezenta zona de centru. „Noi am făcut Alianța de Centru-Dreapta, dreapta fiind liberalii, iar centrul noi. Suntem de centru-stânga. Așa e statutul, așa e doctrina” a mai spus Grapini. PC a avut cel puțin un parlamentar afiliat ALDE. Astfel, de la integrarea României în UE până la alegerile europarlamentare din noiembrie 2007, PC a fost reprezentat în PE de Silvia Ciornei, fost senator al Partidului Conservator. Silvia Ciornei a activat în grupul ALDE. La vremea respectivă, liderul ALDE, Graham Watson, a salutat venirea în grupul liberalilor și democraților europeni a parlamentarilor PNL și PC din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: