Comuna Boroaia

Grădinița din Bărăști a fost renovată și sfințită

Sfințirea Grădiniței cu Program Normal din satul Bărăști, comuna Boroaia, a avut loc vineri, 7 martie a.c. Slujba de sfințire, săvârșită de un sobor de preoți ai comunei, a adus binecuvântarea Duhului Sfânt atât asupra grădiniței, cât și asupra celor prezenți.
 

Cu această ocazie, au fost comemorați învățătorii care și-au desfășurat activitatea la această unitate școlară, cum au fost Bondeescu Ion, Vasiliu Gheorghe, Vasiliu Eufrosina, Monoranu Costache, Monoranu Elena, Manoliu Gheorghe și Andrioaia Aspazia. „Evenimentul a marcat recepția lucrărilor privind renovarea grădiniței printr-un proiect în valoare de 140.000 lei, finanțat din bugetul Consiliului Local Boroaia, prin bunăvoința primarului comunei, ing. Vasile Berariu, un om mereu alături de școala boroiană. Localul a fost ridicat între anii 1907-1908 prin contribuția sătenilor, iar ultima renovare a avut loc în anul 1972” ne-a spus ed. Paula Agavriloaie. Emoționantul moment a fost urmat de serbarea dedicată zilei de 8 Martie, copiii preșcolari de la Bărăști dedicând mamelor toate gândurile bune, izvorâte din sufletele lor pure, moment ce a fost pregătit de ed. Paula Agavriloaie. La eveniment au luat parte, alături de primarul comunei Boroaia, ing. Vasile Berariu, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul Ioan Stan, prof. Lucia Moroșan, directorul Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” Boroaia, preoții parohi Meleștean Ionel și Maxim Silviu, consilierii locali, părinți, cadre didactice și alți oameni apropiați școlii. Ed. Eugenia Macovei, care a activat 41 de ani la grădinița Bărăști, a ținut un discurs despre ce a însemnat pentru viața satului această grădiniță, făcând o paralelă între trecut și prezent. Bucuria evenimentului a fost amplificată de vestea adusă de primarul comunei, conform căruia, în anul școlar 2014-2015, la Bărăști va funcționa și o clasă pregătitoare. Aflăm că realizarea acestui proiect a fost posibilă cu sprijinul autorităților locale și județene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: