În anul trecut

Diminuare cu peste o cincime a volumului tăierilor ilegale din pădurile sucevene

> Sub topoare și drujbe au căzut ilegal la pământ 12.800 mc de masă lemnoasă, volumul tăierilor neautorizate fiind mai mic cu 3.700 mc decât cel înregistrat anul precedent
 

Amploarea doborârilor abuzive de arbori din pădurile județului s-a diminuat într-o proporție însemnată, lasă de înțeles datele oferite publicității de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Suceava. Potrivit inspectorului-șef Daniel Constantin Coroamă, în 2013, activitățile de control privind respectarea regimului silvic s-au concentrat asupra tuturor formelor de proprietate asupra pădurii, efectiv având loc nu mai puțin de 3.545 de inspecții în fondul forestier, precum și în vegetația forestieră din afara acestuia. Astfel, cu prilejul descinderilor, a fost verificată o suprafață de 60.000 ha, ceea ce reprezintă 14% din suprafața pădurilor, dar și cele 71 fonduri de vânătoare existente în județul Suceava. De-a lungul anului, controlorii specializați au depistat că sub topoare și drujbe au căzut ilegal la pământ 12.800 mc de masă lemnoasă, volumul tăierilor neautorizate fiind mai mic cu 3.700 mc decât cel înregistrat anul precedent. „În urma controalelor, s-a constatat că volumul tăierilor ilegale la nivel de județ a scăzut cu 22%, în 2013, față de 2012, respectiv la 12.800 mc de masă lemnoasă, comparativ cu 16.500 mc de masă lemnoasă în anul anterior” a subliniat Daniel Constantin Coroamă, șeful Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Suceava. În altă ordine de idei, în 2013, pe raza județului Suceava s-au desfășurat lucrări de regenerare a pădurilor pe o suprafață de 1.400 ha din fondul forestier de stat și pe alte 260 ha din fondul forestier privat, valoarea acestora fiind de peste 8,4 milioane de lei. Intervențiile de îngrijire pentru dezvoltarea și asigurarea stabilității arboretelor au vizat 9.882 ha din pădurile proprietate publică a statului și o suprafață de 740 ha ale altor proprietari, pentru care s-au încheiat contracte de administrare sau pază.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: