De 8 Martie, vernisaj de pictură, Lucian Mînecan

De 8 martie, artistul sucevean Lucian Mînecan a vernisat la Apropo Cafe prima sa expoziție de pictură, dovedind celor aproape 150 de persoane prezente la eveniment că nu este doar un excelent grafician, ci și un bun compozitor al cromaticii în uleiuri.
 

Expoziția a cuprins un număr de 15 lucrări de mai multe categorii, cu teme florale, peisaje citadine, dar și un uimitor portret de dimensiuni mari reprezentând un bătrân marinar, o piesă în tente preponderent albe, negre și cenușii. A vorbit despre tablourile lui Lucian graficianul Mihai Pânzaru-PIM, cel care l-a prezentat publicului pe artist și la prima sa reprezentare acasă, în decembrie 2012. De atunci, Mînecan a „ieșit în lume” de trei ori, majoritatea lucrărilor sale fiind de grafică. „Lucian Mînecan are o capabilitate fantastică de a dezvolta idei artistice. Este o plăcere să-l văd și în postura de pictor, să-i privesc lucrările oferite ca un dar primăvăratic, delicate, sentimentale, nostalgice. Lucian poate picta bine pentru că este în primul rând un foarte talentat grafician, care știe să controleze suprafețele, să capteze lumina. De fapt el poate face orice. Dar pentru că eu însumi sunt grafician, rămân un admirator al graficii lui Lucian Mînecan”, a recunoscut Mihai Pânzaru-PIM, însoțit la eveniment de o altă tânără și talentată artistă suceveană, Andreea Alexandra Juduc. În completarea unui eveniment de ținută a venit reprezentația tenorului sucevean Sorin Ursan Delaclit, cel care a încântat juriul și publicul la showul concurs televizat „Românii au talent”, cântând și desenând în același timp. Tenorul a susținut un veritabil recital cu 8 dintre cele mai celebre arii de operă ale lumii, respectându-și publicul atât prin calitatea interpretării, cât și prin cea a mijloacelor tehnice cu care și-a susținut vocea. Până nu demult vocea de tenor a lui Sorin Ursan Delaclit era doar un dar de la Dumnezeu, de-o vreme însă, aceeași voce dovedindu-se mai cultivată, mai lucrată, profesionistă. „Nu am intenționat să răstorn munții cu această expoziție. Îmi era doar dor de pictură și, pentru că se apropia Ziua femeii, am dorit să marchez această zi cu lucrări de altă factură. Chiar dacă sunt mai cunoscut în postura de grafician, iubesc și culoarea, iubesc lumina, iubesc femeia, către care îndrept, de altfel, prin tablourile mele, tot respectul și admirația”, a declarat la vernisaj artistul Lucian Mînecan. Lucrările sale pot fi oricând admirate la Apropo Cafe din Suceava, acolo unde Lucian are la dispoziție permanent un perete pe care să expună tot ce-i dictează, pe carton sau pânză, sufletul și inspirația.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: