„Trebuie să găsim formule pentru stabilitate administrativă și politică”

Liderul Organizației Județene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, care este și președinte al Consiliului Județean Suceava, a declarat, ieri, că regretă decizia PNL de a părăsi guvernarea și a denunța protocolul USL și a subliniat că momentul ales nu a fost cel mai bun, pentru că după o scurtă perioadă de guvernare USL România a reușit să atingă indicatori importanți.
 

Într-o conferință de presă, președintele PSD Suceava a arătat că, în aceste condiții, PNL a pus PSD în situația de a deveni mai performant și să arate fără echivoc că este capabil să facă politici publice corecte și și-a exprimat încrederea că premierul Victor Ponta va face față cu brio acestor provocări. În ceea ce privește administrația județeană și locală, Nechifor a declarat că nu va fi cel care să deschidă „front de atac” la PNL și că va avea consultări atât în interiorul PSD, dar și cu „partenerii din PNL”. „Nu e foarte înțelept să schimbăm lucrurile radical. Trebuie să găsim formule pentru stabilitate administrativă și politică. Vreau să păstrăm structura și în Consiliul Județean și în consiliile locale” a spus Nechifor. El a făcut apel la maturitate politică și decizie bărbătească pentru menținerea actualelor structuri și majorități constituite în localitățile din județ, subliniind că, la Suceava, înțelegerea dintre PSD și PNL a fost încheiată, printr-o strângere de mână, în vara anului 2010, înainte de înființarea USL. În ceea ce privește înlocuirea șefilor instituțiilor descentralizate din județ propuși de PNL, Nechifor a arătat că aceasta este apanajul instituțiilor centrale și nu al autorităților locale, iar în cazul subprefectului, Constantin Harasim, susținut de PNL, decizia aparține premierului. Președintele PSD Suceava a mai declarat că mizează în continuare în județ pe o construcție PSD – PNL, iar „calea de urmat” va fi stabilită în urma negocierilor pe care le va avea miercuri seara cu președintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: