Probleme importante de gospodărire a apelor în spațiul hidrografic Siret

Administrația Bazinală de Apă Siret anunță începerea activităților de consultare a publicului în ceea ce privește principalele probleme de gospodărire a apelor.
 

Informațiile conținute în acest document reprezintă cea mai recentă evaluare a presiunilor și a impactului acestora asupra mediului acvatic, progresele înregistrate în atingerea obiectivelor pentru anul 2021 și identifică problemele importante privind gospodărirea apelor, care încă afectează în mod direct sau indirect starea apelor de suprafață și subterane. Mai exact, este vorba despre probleme semnificative privind: poluarea apelor cu substanțe organice, poluarea apelor cu nutrienți, poluarea apelor cu substanțe periculoase, precum și alterările hidromorfologice ale stării apelor produse de construcțiile/lucrările situate pe ape sau în proximitatea apelor. Acest document a fost publicat pe site-ul Administrației Bazinale de Apă Siret, fiind disponibil la adresa http://www.rowater.ro/dasiret/default.aspx, în secțiunea Consultarea publicului – Documente. Publicul poate să consulte documentul și poate transmite observațiile și comentariile sale, prin email, la adresa de contact dispecer@das.rowater.ro. Prin acest proces se urmărește informarea, consultarea și participarea celor interesați, inclusiv a utilizatorilor de apă și a publicului larg. Comentariile și observațiile publicului vor sta la baza îmbunătățirii documentului, atât în procesul de identificare corectă a principalelor probleme, cât și a măsurilor care sunt necesare a fi întreprinse. Procesul de consultare a publicului va dura până la data de 22 iunie 2014. Procesul de consultare și participare a publicului reprezintă un pas important în vederea pregătirii și realizării celui de-al doilea plan de management al bazinelor hidrografice/spațiilor hidrografice din România, plan care va acoperi cele mai importante probleme privind gospodărirea apelor, inclusiv stabilirea programelor de măsuri pentru reducerea poluării apelor cu substanțe organice, nutrienți și substanțe periculoase pentru următorii 6 ani. De asemenea, vor fi stabilite programele de măsuri în vederea reducerii efectelor alterărilor hidromorfologice. Totodată, acest document va conține, conform cerințelor stipulate prin Directiva Cadru Apă, fundamentarea măsurilor necesare, acțiunile, soluțiile sau lucrările care vor sta la bază pentru îndeplinirea obiectivelor de mediu aferente anului 2021. Totodată, vor fi identificate presiunile antropice importante, precum și impactul activităților umane asupra stării apelor de suprafață și subterane. Al doilea Plan de Management al Bazinelor Hidrografice (2015-2021) se va finaliza în decembrie 2015 și se va publica pe website-ul Administrației Naționale „Apele Române”. De menționat este faptul că primul Plan Național de Management a fost publicat în anul 2009 și a fost supus procedurii de Evaluare Strategică de Mediu (SEA) și procedurii de obținere a avizului de mediu, în vederea aprobării acestuia prin Hotărâre de Guvern (HG nr. 80/2011). (Director, dr. ing. EMIL VAMANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: