Mâine, de Ziua Protecției Civile, porți deschise la toate subunitățile ISU Suceava

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a declarat 28 februarie „Ziua porților deschise” la toate subunitățile din structură, respectiv cele de la Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți, Gura Humorului, Solca, Siret, Vicovu de Sus.
 

Pe 28 februarie se împlinesc 81 de ani de la înființarea în România a Protecției Civile și tot atâția ani de când această structură se dedică nemijlocit cetățenilor, economiei și teritoriului țării, în condițiile cele mai dificile, în caz de război sau dezastre. Bazele înființării acestei instituții în România le-a pus regele Carol al II-lea, care la 28 februarie 1933 semna Înaltul Decret Regal nr. 468 prin care se aproba „Regulamentul de funcționare a apărării pasive contra atacurilor aeriene”. În cele peste 8 decenii de la înființare, Protecția Civilă și-a perfecționat măsurile de ocrotire a populației, a bunurilor materiale și a mediului, având ca scopuri definitorii supraviețuirea oamenilor și păstrarea în cât mai bună funcționare a obiectivelor țării. „Protecția Civilă a străbătut un drum lung până să atingă forma și conținutul prezent, însă obiectivul său a rămas același: protecția populației și a animalelor, a bunurilor materiale, a valorilor de patrimoniu și factorilor de mediu, conform situațiilor de risc la care ar putea fi supus teritoriul național, prin evacuare, adăpostire, apărare CBRN (chimic biologic radiologic nuclear) și asistență sanitară” a comunicat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. Mâine, de „Ziua porților deschise”, sediile subunităților ISU Suceava sunt accesibile vizitelor publicului care dorește să afle exact specificul instituției, să vadă tehnicile de intervenție utilizate în situații de urgență, să vadă cu ce mijloace lucrează salvatorii și să consulte materialele informative care le vor sta la dispoziție, cu privire la tipurile de risc ce se pot manifesta la nivelul județului Suceava, dar și la recomandări specifice de comportare în astfel de situații. Punct de lucru pentru sucevenii cere vor să redirecționeze 2% din impozit către SMURD De Ziua Protecției Civile, ISU Suceava invită sucevenii la vernisajul unei expoziții de fotografie deschisă la Shopping City Suceava, în cadrul campaniei naționale „Redirecționează 2% către SMURD”. În același complex va funcționa, între 1 și 23 martie, un punct de lucru și de informare pentru sucevenii care nu au aflat încă de această campanie și pentru cei care știu și sună la sediul ISU Suceava ca să afle detalii. La punctul de lucru se vor afla, în fiecare sfârșit de săptămână a perioadei menționate, între orele 12 – 16, echipe mixte de paramedici și voluntari ai Școlii Postliceale Sanitare, gata să ofere informații despre campanie și despre demersurile pentru direcționarea către SMURD a celor 2% din impozitul pe venit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: