La recensământul din 2011

Eroare de înregistrare de peste 23.000 de suceveni

> Primarul Ion Lungu susține că municipiul Suceava are în evidențe 114.251 de persoane și nu 91.121, potrivit rezultatelor recenzării
 

Municipiul Suceava va avea la alegerile europarlamentare de pe data de 25 mai încă 6 secții de votare, a anunțat, ieri, primarul Ion Lungu. La ultimul scrutin, cel din decembrie 2012, la dispoziția electorilor au fost 58 de secții, măsura survenind unor proaspete reglementări cu specific care prevăd că este obligatoriu ca o secție de votare să aibă arondați cel mult 2.000 de cetățeni cu drept de vot. Astfel, în urma normelor Autorității Electorale Permanente, 5 noi secții de votare vor fi deschise în unități școlare, respectiv la școlile gimnaziale nr. 11 din cartierul Burdujeni și nr. 9 din cartierul Obcini, o altă secție urmând funcționa în Gara Burdujeni. Cu acest prilej, primarul Ion Lungu a pus sub semnul îndoielii datele recensământului din toamna lui 2011, după care a rezultat că municipiul Suceava ar avea 91.121 de locuitori. Edilul-șef spune că la Direcția de Evidență a Populației figurează 114.251 de suceveni, așadar cu 23.130 mai mulți în comparație cu rezultatele definitive ale recensământului populației. Șeful administrației sucevene crede că multe persoane nu au fost la domiciliu în momentul recenzării, iar altele pur și simplu nu s-au declarat. „Din anumite considerații, de a nu figura la asociațiile de proprietari ori de teama unor taxe și impozite suplimentare, mulți nu s-au declarat la recensământ. Nu cred că acesta a fost corect realizat, atât timp cât persoanele care nu erau acasă nu au fost înregistrate, altele nefiind declarate de membrii de familie”, a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: